Introduction to Maya - Rendering in Arnold
This course will look at the fundamentals of rendering in Arnold. We'll go through the different light types available, cameras, shaders, Arnold's render settings and finally how to split an image into render passes (AOV's), before we then reassemble it i
# 1 04-02-2007 , 04:50 AM
mastone's Avatar
Maniacal boy king of Babylon
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605

open gl

Hi,

I recently discovered that my videocard supports open gl(it's a Sapphire Radeon X1950XTX, 512 MB, GDDR4, PCI Express x16).
so my question is how do i enable open gl in maya?

# 2 04-02-2007 , 05:52 AM
enhzflep's Avatar
Subscriber
Join Date: Oct 2006
Location: Melbourne
Posts: 313
To check if your card is working in in OpenGL, just goto Particles->CreateEmitter. Then hit play until you've got a few particles on screen, select Hardware Render in the Render Globals and render a frame. If you can see grey dots then you're ready to rock and roll - you can hardware render.

At this point, if you have a look at the Output Window, you should see a line that starts with Hardware Renderer.
FYI, mine says:
Hardware Renderer : vendor(ATI Technologies Inc.), renderer(RADEON 9550 x86/SSE2), version(2.0.5147 WinXP Release)
fragment API(ATI Fragment Program)
vertex API(Cg vertex programs)
Video card does not support NonPowerOfTwo textures.

And yeah, I know mine's crud.
S.

EDIT: I'd intended to include this mel script I use for selecting the render type - much quicker than fighting your way through the dialog boxes.

Code:
window -title "Render Type";
columnLayout -adjustableColumn true;
  button
	-label "HW Render"
	-command "setCurrentRenderer mayaHardware;";
  button
	-label "SW Render"
	-command "setCurrentRenderer mayaSoftware;";
  button
	-label "MR Render"
	-command "setCurrentRenderer mentalRay;";
showWindow;


Last edited by enhzflep; 04-02-2007 at 06:26 AM.
# 3 05-02-2007 , 02:02 AM
mastone's Avatar
Maniacal boy king of Babylon
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605
oh, oke thanks a lot, i didn't even look at the hardware renderer because on my old computer i would get crappy rendersuser added image

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads