SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Image linking problem - transferring a project

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
28-04-2009, 10:21 PM   #1
Fi3ndcake
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Image linking problem - transferring a project
So I've been trying to email this project to a guy. It contains one UV map..texture.. saved as a .tga file.

Before I worked on the assignment I created a new project and set it so that my image file would be linked properly when I email the thing.

I zipped the the entire project together which included all of the default project folders, (the UV map in the sourceimages) and everthing.

He gets it, unzips it, loads up the scene. The texture won't display. He eventually had to just reload the image file but I need a way to make sure it stays attached when I pack up the project and email it.

Any suggestions?
  Reply with quote
01-05-2009, 08:01 PM   #2
Fi3ndcake
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Hey if anyone has ANY idea please let me know. Even if it's a shot in the dark. Does my question make enough sense?

Thanks for any help
  Reply with quote
09-05-2009, 02:37 AM   #3
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,125
the question makes sense, but i don't know how to solve it...
i think Soulrider911 had this problem (or it could have been someone else), not sure if they managed to resolve it though.

give him a pm and see what he says
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
  Reply with quote
09-05-2009, 10:36 AM   #4
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Hi,

possibly he has to set it as his current project? That way it will look to the source images folder for the reference (assuming that's how you set it up).

gubar
  Reply with quote
09-05-2009, 11:41 AM   #5
elephantinc
Level 32 pachyderm
 
elephantinc's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 1,859
yeah, i think Gubars suggestion should do it
  Reply with quote
09-05-2009, 05:20 PM   #6
Fi3ndcake
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Quote:
Originally posted by Chirone
the question makes sense, but i don't know how to solve it...
i think Soulrider911 had this problem (or it could have been someone else), not sure if they managed to resolve it though.

give him a pm and see what he says
Yeah I tried to have him do that. He said it still didn't do it. I find that kind of surprising. There's a chance he didn't do it right I suppose. He doesn't really use the program himself.

I'm almost done with the work he needs anyway.

One quick question...Do you usualy need to re-set the project every time you re-open a scene0? Perhaps that could be my issue. I try to make sure to set it every time but I think I forget sometimes till I've already put some more work in the model.

Thanks for your help
  Reply with quote
09-05-2009, 10:28 PM   #7
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,125
Quote:
Originally posted by Fi3ndcake
One quick question...Do you usualy need to re-set the project every time you re-open a scene0? Perhaps that could be my issue. I try to make sure to set it every time but I think I forget sometimes till I've already put some more work in the model.
No. Maya remembers which project was active after it last cleanly closed down
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old project and image planes? cj74 Maya Basics & Newbie Lounge 2 30-12-2013 10:13 PM
image plane problem in 8.5 banksta Maya Basics & Newbie Lounge 6 13-04-2007 01:15 PM
image plane problem nexx Maya Basics & Newbie Lounge 5 06-08-2005 07:15 PM
Problem with image plane Julio Maya Basics & Newbie Lounge 4 20-10-2004 05:10 PM
Problem with my CD image transfer technique Darkware Maya Basics & Newbie Lounge 8 20-11-2002 05:05 AM