SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Lighting & Rendering / MR integration with Maya 5????/

Lighting & Rendering General Lighting, Camera & Rendering Related Topics

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
06-05-2003, 01:29 PM   #1
Jim
Registered User
 
Jim's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Adelaide Australia
Posts: 201
MR integration with Maya 5????/
Hi,

Just wondering (in real terms) how much is MR now integrated into Maya 5 (for users of Maya 5 if possible)?

Is the IPR now functioning with MR?

Rendering Z buffer?

I heard that SubD's are now supported!!!!!

re Jim
__________________
Mayan elder......only in years.....
  Reply with quote
09-05-2003, 08:30 PM   #2
korben
Registered User
 
korben's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: SWEDEN
Posts: 22
subds supported ... must be quads though...

particles works.... no glow though but it can be done i mr with a contour shader ..

seems like AW works pretty hard on mental ray in maya5... it's just a start. It will be better in future release i think...

sorry for my bad English.....

Last edited by korben; 09-05-2003 at 08:33 PM.
  Reply with quote
12-05-2003, 10:30 AM   #3
Tolerate
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Taunton, UK
Posts: 128
it is gonna be quite some time before it is as intergrated as much as XSI is
  Reply with quote
15-05-2003, 07:11 PM   #4
mind_raper
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Pakistan
Posts: 57
Most of all
well most of all maya 5 users will be the first to test /work with mental Ray 3.2.

good news ,,,,,,

looks like mental images is interseted to work wid alias...


__________________
Learn the Rules|Then|
Burn the Rules Book
  Reply with quote
31-05-2003, 03:05 AM   #5
polygon9000
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 32
Did test it and its at least 10 times faster than the one from 4.5.
not to mention relatively bug free.Its given a whole new dimension to Maya 5.If you use this one, i guarantee that you are not going back to 4.5, come what may :-)
  Reply with quote
03-06-2003, 01:01 PM   #6
brian_ellebracht
Registered User
 
brian_ellebracht's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: St. louis Mo
Posts: 1,580
Its pretty quick on Maya 5, but I am having major issues with Sub d's they keep on not showing up when I render. Grrr... Now that most of my stuff is Sub d's. and now they don't render! At least not everything does. THanks,
Brian
__________________
Please check
My (old) website!
  Reply with quote
04-06-2003, 03:10 PM   #7
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
brian, i read that the subd has to be 100% quads to render the subd.
  Reply with quote
04-06-2003, 03:31 PM   #8
brian_ellebracht
Registered User
 
brian_ellebracht's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: St. louis Mo
Posts: 1,580
thats really a bummer..... when working in the low poly mode, sometimes you want to add detail to a certain area for muscles and stuff, but you don't nessarily want to follow the line thru the enitre model, so that you won't have unnessary Polys b4 you convert to subd's. Kinda sucks, but oh well, in those cases there is allways GI_Joe
Brian
__________________
Please check
My (old) website!
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error Reading File... HELP ME PLEASE roryfollansbee Challenge Forum 1 16-04-2016 09:00 AM
Maya 6 converts to Maya 5 nancylai Maya Basics & Newbie Lounge 2 26-05-2005 07:08 PM
fun easter egg in Maya 5 for OS X dannyngan Maya Basics & Newbie Lounge 8 07-01-2004 03:20 PM
OS X Maya 5 + Logitech mouse software prob imeepmeep Maya Technical Issues 3 16-08-2003 05:12 PM
Maya 5 + Maya 4.5 book??? Cyborg Corp Maya Basics & Newbie Lounge 6 02-06-2003 06:46 PM