SimplyMaya

Welcome back to SimplyMaya. Check out our latest training here.

MAYA TUTORIALS
Everything on Modeling Techniques and Tools - NURBS, Polygons and Subdivisions Related in this Section.
 
Thread Tools
# 1 14-11-2003, 08:07 PM
mrmacca
Subscriber
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374

Extrude issue

When extruding, i sometimes get the problem circled in the attached image. Doesn't always happen, just occasionaly. Any idea what the cause is?

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	extrude.jpg
Views:	95
Size:	13.1 KB
ID:	11558  
# 2 14-11-2003, 08:12 PM
mrmacca
Subscriber
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
That's ok, just noticed i had multiple vertices on top of each other, merging them fixed it. Not sure why i keep getting the multiple vertices though.

# 3 14-11-2003, 08:30 PM
fredriksson's Avatar
fredriksson
Subscriber
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
Extrude is a bit quirky sometimes. Happens to me atleast once per model. Worse is when you get edges that act up and you cant convert to subd's.


Björn 'santa' Fredriksson

<A href=http://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
# 4 14-11-2003, 11:44 PM
mrmacca
Subscriber
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
I think i have the problem when i'm extrusing edges then using the split poly tool and starting on a vertex. I need to be more careful in the future when doing this and check i'm not creating them on top of each other. I don't really use Sub D's so i don't know much about your issue.

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off