SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Lighting & Rendering / Rendering Smooth Mesh Preview Wireframes

Lighting & Rendering General Lighting, Camera & Rendering Related Topics

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
24-01-2017, 11:52 PM   #1
MrYeti
Lifetime Member
 
MrYeti's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Down Under
Posts: 245
Rendering Smooth Mesh Preview Wireframes
So I have a problem that has been bugging me for ages and after searching for ages on the web I'm starting to feel like there's no simple solution.
My question is - is there a way to make mental ray just show the Smooth Mesh Preview wires? I have a pretty dense model and when I use Mental Ray Contours I get a mess of wires so it's impossible to show off, it's just too cluttered (not to mention the fact that it's actually nothing like my models wireframes anyway) I'd rather have the wires I see when I press the 3 key... is that possible?
__________________
Cheers, the Yeti.
  Reply with quote
25-01-2017, 11:02 AM   #2
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,124
Not really no if you want it rendered, what i've found works really well and is much faster is to use viewport2 with anti aliasing then make the model and the background black then take a screen grab of the viewpoint then overlay that in ps on a render of the model.

If you want to do it for an animation then simply playblast the viewport. This way gives you huge flexibility.

If that did not make sense to you let me know i'll record a short video.

These wireframes where done with that technique

https://simplymaya.com/images/tutori...d_large_01.jpg

It lets people see the exact topo of the model.
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
  Reply with quote
26-01-2017, 10:55 PM   #3
MrYeti
Lifetime Member
 
MrYeti's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Down Under
Posts: 245
Hi David, that is exactly what I am wanting so I will give playblasting a shot as it's for a turn-table. I'll let you know how I go and if I run into any problems.
__________________
Cheers, the Yeti.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Render not rendering... Miralina Maya Technical Issues 1 04-04-2014 12:25 AM
trouble opening maya scene jooleyinboots Maya Technical Issues 2 03-02-2014 09:11 PM
Extremely confused, Batch rendering issue! mouseyflash Lighting & Rendering 0 04-04-2013 11:06 PM
Extruding inwards - smooth mesh preview is jagged Keeblet Maya Modeling 8 13-08-2012 02:56 AM
Why Maya? haka Maya Basics & Newbie Lounge 21 10-11-2007 11:14 PM