SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Newbie : hardware texturng problem

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
08-09-2011, 03:54 PM   #1
omus666
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Newbie : hardware texturng problem
Hi all!

First of all, sorry, I post this here as I don't know where else to post....

I have a problem :
SUper simple model - a pack of milk. rendering is ok with all kind of shading and lighting. But when I smooth the model, it doesn't "work" with hardware texturing - goes pitch black, renders with maya software, not with hardware, same goes for the persp view; renders fine with "use default lighting" but not with "use all lights" while all other models are just fine....?

subsequent question : which rendering options are best for a picture / movie?

Thanks!
  Reply with quote
08-09-2011, 05:21 PM   #2
omus666
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
what's more, if I just add one simple loop ring edges to it with edge ring loop tool, it goes blank (pitch black in all aspects)...? Is it a memory cache problem? Geometry? Texture? Please Help!
  Reply with quote
08-09-2011, 10:19 PM   #3
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,157
When you select use all lights do you actually have lights in the scene? Any why are you rendering with hardware rendering, generally i'd only use that for particles.

If you upload your scene file I'm sure someone will be good enough to let you know what has gone wrong.

Welcome to SimplyMaya
Dave
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
  Reply with quote
09-09-2011, 10:49 AM   #4
omus666
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Thanks Dave!

Yes, I have a couple of directional lights, and one ambiant light.

In the picture is the initial model, just fine, and smoothed one, black.

Now, If I do something as simple as cutting one single face with split polygon tool, the model goes black in ytthe viewports, and renders black as well, or rather texture-less.

This is not a texture issue, as the texture works fine on other models, and the model reacts the same with dfferent textures.

Now why render with Hardware Maya? Not sure - in the end I am aiming at a movie, so a series of IFF images that I would like to be of good quality...

Any advices?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled-1 copy.jpg
Views:	166
Size:	138.7 KB
ID:	48527   Click image for larger version

Name:	Untitled-2.jpg
Views:	163
Size:	118.7 KB
ID:	48528   Click image for larger version

Name:	Untitled-3.jpg
Views:	166
Size:	101.3 KB
ID:	48529  
__________________
It is all a lie, and the rest is vanity
mask:
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with maya's hardware and software rendering luciferr Maya Basics & Newbie Lounge 3 30-04-2014 06:34 PM
Hardware High Quality Lighting. Problem. Toxic Bunny Maya Technical Issues 2 10-09-2006 07:24 PM
problem with hardware renderer and Textures maya 7.0 mexx Maya Materials & Textures 0 22-06-2006 05:46 PM
graphic hardware problem InToTheRain Maya Technical Issues 1 19-06-2006 02:14 PM
newbie nurbs problem aaike Maya Basics & Newbie Lounge 12 26-03-2004 03:08 PM