SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Where is my translation handle?

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
16-12-2008, 05:33 PM   #1
JNN
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 18
Where is my translation handle?
Yesterday, for some unknown reason, my translation handle vanished in maya. I have not been able to get it to come back. By translation handle I am referring to the "X,Y,Z" widget that appears on objects when you hit "T". My scale and rotation widgets appear fine, but for some reason the translation one is lost. I'd rather not have to delete my prefs to get this back. Is there a shortcut that I inadvertently hit to hide it?

-John
  Reply with quote
16-12-2008, 06:23 PM   #2
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,125
maybe you made it really small....? hit the + key on your keypad
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
  Reply with quote
16-12-2008, 06:39 PM   #3
tweetytunes
Subscriber
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457
do you just have grey lines when you press the "W" key ??

I had a problem with that the other week - it was a driver problem.
__________________
  Reply with quote
16-12-2008, 07:22 PM   #4
JNN
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 18
Thanks for the tips...I ended up just deleting my prefs But I'll have to try hitting "+" next time first. Maya can be very strange sometimes...
  Reply with quote
03-03-2012, 08:20 PM   #5
Adornellas
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Here's how I get them to come back.
It happens to me occasionally, which probably means I *should* delete my prefs, but I get them to come back by using the MMB slider tool on one of the axes inputs in the channel box.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modeling problem - mug handle doesn't look right SealBaby Maya Modeling 1 21-09-2015 03:53 AM
Hammer of Mjolnir Handle Hydropulse17 Maya Basics & Newbie Lounge 3 03-07-2014 01:55 AM
Selection Handle in Restricted Layer Mode LyrickCZE Maya Basics & Newbie Lounge 2 19-07-2013 07:24 AM
Ik handle problems Sil-Valeor Maya Basics & Newbie Lounge 7 15-03-2005 12:55 PM
MAYA 4.5 CV-CURVE / IK SPLINE HANDLE CONTROL Tim L Animation 0 04-07-2003 06:34 PM