SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / maya 2016 clear history issue?

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
16-11-2015, 07:50 PM   #1
cj74
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
maya 2016 clear history issue?
I'm working on a scene in 2016 and every time I clear history one or more assets displays wrong. I can't describe it besides whatever asset decides to do it, it gets covered in edge display, almost like it's been smoothed or converted (heavy edges). I attached a few pics, has anyone come across this or maybe it's a display issue with my hardware card.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cap_1.JPG
Views:	380
Size:	118.8 KB
ID:	56979   Click image for larger version

Name:	cap2.JPG
Views:	374
Size:	104.9 KB
ID:	56980  
  Reply with quote
17-11-2015, 12:38 AM   #2
cj74
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
I sort of figured it out. I can't marquee select but if I do each individually it clears..fyi
  Reply with quote
17-11-2015, 09:45 AM   #3
Martel
Subscriber
 
Martel's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 61
I have had the same issue occurring on random occasions. I don't have a clue what's causing it but the way I have dealt with the problem is duplicating the object and deleting the original one. After doing that you can safely delete history.
  Reply with quote
17-11-2015, 07:31 PM   #4
cj74
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
Quote:
I have had the same issue occurring on random occasions. I don't have a clue what's causing it but the way I have dealt with the problem is duplicating the object and deleting the original one. After doing that you can safely delete history.
Did you get the same result I get with the messed up mesh? Thanks for the help by the way..
  Reply with quote
18-11-2015, 06:41 AM   #5
Martel
Subscriber
 
Martel's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 61
Yes exactly the same result....but no idea why it sometimes happens
  Reply with quote
19-11-2015, 12:36 PM   #6
cj74
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
Quote:
Yes exactly the same result....but no idea why it sometimes happens
Again, thanks for helping because your way works as well. I've been running into this a lot lately after I accrue a lot of history on an asset. I worked on something last night and my way of single deleting wouldn't work so I tried your method and it worked, saved my scene. Autodesk needs to fix this, I sent a report to them.
  Reply with quote
19-11-2015, 03:28 PM   #7
Martel
Subscriber
 
Martel's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 61
glad I could be of help.

I still wonder what causes this error. Hope your report will help Autodesk fix it
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya 2016 problem - White seams along UVs roccofx Maya Technical Issues 0 16-06-2016 07:37 AM
Maya 2016 Delta Mush Deformer and Blendshapes issue prat391 Maya Technical Issues 2 29-05-2016 03:18 AM
Fatal error in Maya 2016 when assigning a bump map to a mia_material_x Dylex Maya Technical Issues 2 24-05-2016 07:47 AM
trouble opening maya scene jooleyinboots Maya Technical Issues 2 03-02-2014 09:11 PM
Maya Not Loading on Virtual Machine drgraphics Maya Technical Issues 2 31-01-2010 09:33 PM