SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Modeling / How to render a model in wireframe as in max

Maya Modeling Everything on Modeling Techniques and Tools - NURBS, Polygons and Subdivisions Related in this Section.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
10-10-2007, 01:54 AM   #1
shakyaxtra
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: nepal
Posts: 6
How to render a model in wireframe as in max
Hi Helpers,

I am using maya for modeling , But , now I want to
render my model in wireframe as in 3ds max without using any
texture in material editior . Is it possible in maya 8 ? If possible
,please write to me all the procedures in stepwise manner .

Good Bye .
  Reply with quote
10-10-2007, 05:43 AM   #2
mastone
Maniacal boy king of Babylon
 
mastone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605
you could use either the vector renderer or the mental ray contour render option.
For the vectorrender option just select the vectorrenderer in the render globals.
Deselect fill object(if you only want a wireframe) and select include edges.
For the mental ray option select the mental ray renderer then go to contours select Enable Contour Rendering and set the oversample to about 3.
Then go to the material shading group (open the attribute editor off the material and click on the checkbox left off the preset in the right upper corner to go to the shadinggroup).
Then go to mental ray ==>Contours==>Enable Contour Rendering.
Good luck
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ElektroBot Making document - Sait Bakırcı saitbakirci Simply Maya Tutorials 0 07-06-2012 08:45 AM
Wireframe render help nov2011 Maya Basics & Newbie Lounge 6 29-01-2012 08:57 PM
Halo around model render with render sirchick Maya Basics & Newbie Lounge 7 07-09-2011 10:30 AM
Wireframe on Subd BabyDuck Lighting & Rendering 0 20-02-2011 07:32 PM