SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / image plane problem in 8.5

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
10-04-2007, 04:16 AM   #1
banksta
Subscriber
 
Join Date: Sep 2005
Location: Illinois
Posts: 364
image plane problem in 8.5
I have a problem. I watched kurts tut on character modeling from one plane, when I make the polyplane and middle mouse drag my pic that I am using. The image shows up in persp when I hit 6 but not in the front view. Does anybody know why. I have maya 8.5 a legal version I paid for, so this should not be happening. Maybe it is something simple I dont know about but this has never happened in any version I have used before. Does anyone know what it is.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-plane.jpg
Views:	75
Size:	72.2 KB
ID:	33937  
  Reply with quote
10-04-2007, 06:48 AM   #2
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
you had the window selected when you hit 6 of course??

maybe swing the picture around the Y axis 180 degrees (though it shouldn't matter??)

Im guessing, but one thing is for sure, its something simple you have missed, whether you 'paid' for maya or not, this shouldnt happen.
(' not in other versions, ' how many you paid for LOL)

anyone with more suggestions??

you dont need divisions on an image plane.
__________________
take it easy and life will be easy

Last edited by mirek03; 10-04-2007 at 07:31 AM.
  Reply with quote
10-04-2007, 07:17 AM   #3
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,889
Not to second guess you, but if that snap shot was immediately after you hit 6 in the front view, it didn't work. Your perspective view is highlighted which means your cursor was hovering over the perspective view when you hit 6. Other than that, I'm clueless. I have 8.5 and no problems with image planes.
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
  Reply with quote
10-04-2007, 09:19 AM   #4
Bluecow
Subscriber
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
iv been having major issues with 8.5 and image planes so im no help but it looks like the lambert wasnt put on with the middle mouse button i duno i use to have problems in 7 that look just like that and what i did wrong was i didnt middle mouse drag it on
  Reply with quote
10-04-2007, 02:43 PM   #5
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
?? select the plane, right click on a lambert (not the default one that is always there) and 'assign to selected object' is another version of 'middle mousing a shader.'
__________________
take it easy and life will be easy
  Reply with quote
13-04-2007, 12:08 PM   #6
banksta
Subscriber
 
Join Date: Sep 2005
Location: Illinois
Posts: 364
thanks guys but I figured it out. My graphics cards accelerator was set to low. I raised it up to almost full and its working fine. Thanks anyway.
  Reply with quote
13-04-2007, 01:15 PM   #7
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,889
thanks for posting your resolution. I'll have to remember that...if image doesn't show, check speed of graphics card accelerator.
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zoom camera with image plane attached defiant3d Maya Basics & Newbie Lounge 0 30-01-2013 03:19 PM
Image plane problem Krypton Maya Technical Issues 3 16-11-2011 08:07 PM
Image plane problem ? ColdWave Maya Basics & Newbie Lounge 4 09-11-2007 06:56 PM
Basic Human Form - ~Basic Problem ! Image plane ! darthmayan Simply Maya Tutorials 3 02-06-2007 01:20 PM
Cant See image on Image plane problem ziaadnan Maya Technical Issues 6 08-08-2004 05:45 AM