SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / another newbie havin problem with rendering

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
06-04-2007, 11:56 AM   #1
yazmataz
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Turkey
Posts: 11
another newbie havin problem with rendering
First of all, hello, a great website I must admit Awesome job.

Downloaded "the basic human form" tutorial at first and while I was messing around with it I decided to give a break (believe it or not I've been doing that tutorial for 5 days now and I'm still at part 3.. you can call me stupid:/)

So I downloaded the bouncing ball animation tutorial which was great. and then watched the rendering tutorial because I had no clue about rendering an animation.

and here's my problem, I've done everything that's been said in that Rendering tutorial and it seems I'm still doing something wrong...
I tried rendering the animation using the options Maya Software, Maya Hardware, Maya Vector and mental ray and each time I got images that were sort of... oh well I'll upload one



the black area is the area in which there are objects.
I've tried several formats.. tga, PSD, png, tif and quicktime movie.. the tga, PSD, png and tif image looks like the above one and the quicktime movie is the video form of the above image in colors red and green.

if anyone could help me solve this problem, I'd be really grateful. I'm sure its just some silly box I haven't checked somewhere or sth like that. but I can't find what it is and its driving me mad
thank you for your time.

edit: and sorry if this same problem has been posted before but I searched around and couldn't find anything like this.

Last edited by yazmataz; 06-04-2007 at 12:02 PM.
  Reply with quote
06-04-2007, 01:12 PM   #2
Weyu
Registered User
 
Weyu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Perhaps your object isnt properly lighted.

Does it look okey on your render view but not when you save it?
  Reply with quote
06-04-2007, 01:54 PM   #3
yazmataz
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Turkey
Posts: 11
I feel really dumb :headbang:
Thanks mate, seems that was the problem
  Reply with quote
06-04-2007, 01:59 PM   #4
Weyu
Registered User
 
Weyu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Hehe, you learn by doing mistakes.

And if the tutorial is to advanced for you, just do a easier one and go back to the old one when you feel ready.
  Reply with quote
06-04-2007, 03:11 PM   #5
yazmataz
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Turkey
Posts: 11
Nah, its not hard, well I guess not, it was the first tutorial I started.
but I just try to make everything perfect.. which takes a lot of time.
Well anyway, rendered that 2 second long bouncing ball thing and got back to that human tutorial haha.
Thanks again
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Maya? haka Maya Basics & Newbie Lounge 21 10-11-2007 11:14 PM
Rendering Problem - Not smooth gradient Viper23rd Maya Basics & Newbie Lounge 2 24-06-2006 06:24 AM
I am having a problem rendering paint effects hyslop411 Maya Basics & Newbie Lounge 1 18-08-2004 11:58 PM
rendering problem maya 6 mr2turbosw20 Maya Technical Issues 3 15-08-2004 05:25 AM
Rendering Problem nancylai Lighting & Rendering 1 06-02-2004 10:30 AM