SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Ice shader?

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
11-11-2002, 06:21 PM   #1
.:morpher:.
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 182
Ice shader?
Hi!
I would like to know if one of you has an idea on how to create an ice shader like the one the ice cubes on the following image have:
__________________
CU morpher
  Reply with quote
11-11-2002, 07:17 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
the best way to learn is to download such a shader and taking a look at its hypershade graph to see how the nodes stack together to create the effect.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
  Reply with quote
11-11-2002, 08:43 PM   #3
BulletProof
Subscriber
 
BulletProof's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Austria
Posts: 290
Ice Shader
Second possibility is, to stick together your own shading network...use some of the shading utilities, like sampler info aso.

maybe, you can't create the look you want, but get a good idea of the way they work together....just play around a bit...it's great fun...believe me....

b u l l e t
  Reply with quote
11-11-2002, 08:46 PM   #4
.:morpher:.
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 182
Your Idea sounds good, but where can I donwload such a shader ?
__________________
CU morpher
  Reply with quote
11-11-2002, 08:50 PM   #5
BulletProof
Subscriber
 
BulletProof's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Austria
Posts: 290
Shading
Some Shaders are included in the maya shader library, that comes with maya....another good source is Highend3D.com

just browse the web m8...search and you will find....

Halleluja !!!

b u l l e t
  Reply with quote
11-11-2002, 08:52 PM   #6
.:morpher:.
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 182
OK!
Now, I found a shader that looks nearly like the one that I want to create but how Do I import the shader in the hypergraph?
Sorry for that post

-> Import is really easy to use...
__________________
CU morpher

Last edited by .:morpher:.; 11-11-2002 at 08:57 PM.
  Reply with quote
11-11-2002, 08:54 PM   #7
BulletProof
Subscriber
 
BulletProof's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Austria
Posts: 290
MMB drag&drop (hopefully) ;O))
  Reply with quote
11-11-2002, 09:15 PM   #8
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
in the hypershade window, go to File > Import. Choose the .ma or .mb file and import it in. Should appear in your list of materials.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to stop surface shader become shaded? Bubblegummonster Maya Materials & Textures 1 11-12-2013 06:51 PM
Batch render issue Fantilir Lighting & Rendering 3 01-10-2013 02:05 AM
Help linking up the ocean shader, and a blin/dielectric material ? Andy Gee Maya Basics & Newbie Lounge 0 07-12-2007 06:15 AM
Tricky double sided shader problem robchis Lighting & Rendering 1 13-12-2006 09:44 PM
stop auto making a shader for Convert to File texture junkyBob Lighting & Rendering 0 25-02-2005 02:31 PM