SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / UV Texture Editor Error Msg

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
25-01-2006, 02:44 AM   #1
cung
Subscriber
 
Join Date: Mar 2005
Location: England, UK
Posts: 145
UV Texture Editor Error Msg
trying to load up texture editor and getting this error msg:

// Error: file: M:/Program Files/Alias/Maya7.0/scripts/others/textureWindowCreateToolBar.mel line 1173: Object not found: polyTexturePlacementPanel1 //
// Error: file: M:/Program Files/Alias/Maya7.0/scripts/others/texturePanel.mel line 361: Object not found: polyTexturePlacementPanel1 //


any idea what this means?!! first time ive had this problem with maya.
__________________
3D Modeler and Texture Painter (Learning)
"We have limits.... our imagination does not"

Final Year: University of Bradford (Worst place to live and study in the UK!!)
  Reply with quote
12-02-2006, 08:43 PM   #2
Falott
Registered User
 
Falott's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: vienna
Posts: 1,095
I don´t know much about mel, but you could try something. change your script. replace
"polyTexturePlacementPanel1" in line 1173 and 361 with "TextureViewWindow" and save it. then reopen maya.


if that doesn´t work try this: in the scriptEditor check "Echo All Commands". now open the textureEditor by using maya´s GUI.

doing so my SE says:

editMenuUpdate MayaWindow|mainEditMenu;
TextureViewWindow;
tearOffPanel "UV Texture Editor" "polyTexturePlacementPanel" true;
addTextureWindow polyTexturePlacementPanel1;
createModelPanelMenu modelPanel1;
createModelPanelMenu modelPanel2;
createModelPanelMenu modelPanel3;
createModelPanelMenu modelPanel4;
buildPanelPopupMenu graphEditor1;
buildPanelPopupMenu polyTexturePlacementPanel1;
// Result: polyTexturePlacementPanel1Window //



//closing the textureEditor//
removeTextureWindow polyTexturePlacementPanel1;



I know this sounds weird, cause by default textureEditor is panel1. if you have another panelnumber, let´s say polyTexturePlacementPanel23, change this number in your script. that might be of no help at all, but whenever I have a prob I take a close look to what the SE says. SE is a real great improvement for troubleshooting.

cheers!
  Reply with quote
13-02-2006, 04:28 AM   #3
cung
Subscriber
 
Join Date: Mar 2005
Location: England, UK
Posts: 145
oo cheers for ya reply, forgot to update this. i found out what the problem was... i was running an old maya 6.0 scene file with maya 6.0 preferences dumped into maya 7.0 (copied preferences file over) which was not a good idea cause some of the settings conflicted with others. everytime i ran texture editor it wouldnt load, same when i tried render view and which for some bizzare reason the title bar stated "render panel 1" apposed to render view...

i sorted it out by copying the models and scene objects from the old file to the windows clipboard and then pasted it in a fresh maya 7 window, worked fine since. not sure what the exact cause was.

i took your advice and re-created a script that would force those settings in the event i get that error again. Thank you for the tech support!
__________________
3D Modeler and Texture Painter (Learning)
"We have limits.... our imagination does not"

Final Year: University of Bradford (Worst place to live and study in the UK!!)
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Textures not linking to tutorial maya.... dan003 Maya Basics & Newbie Lounge 2 07-03-2015 11:08 PM
Texture not working together with the UV texture editor Skalman Maya Materials & Textures 4 07-06-2013 08:08 PM
Poly UV Texture jdraks Maya Basics & Newbie Lounge 2 15-09-2005 11:28 AM
UV Texture editor rookie NMFlash Maya Basics & Newbie Lounge 1 08-02-2005 08:01 PM
UV Texture editor... none Maya Materials & Textures 1 22-05-2003 10:07 PM