SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Mental Ray problem

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
26-09-2007, 02:45 PM   #1
Mayastatic
Subscriber
 
Mayastatic's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: germany
Posts: 154
Mental Ray problem
Hello at all!

In my scene I made a chair on wich a letter lays with an animated Text. Surrounding I made a sphere for the Environment. For the Text animation I rendered with Maya software the letter Texture for 100 frames.
This 100 frames I used in my scene as an image sequence for my Letter material.
When I render the scene with maya software, the Text animation is visible. But when I render with Mental ray, the Letter is black and the render Diagnostic tells me that the node file(texture) is missing.
But it is still there.
whats going wrong?
I tried to change the frame setting from my letter animation NAME.tga.001 to NAME.001.tga, but the problem is still there.
I deleted the shader and made a new...nothing shanged!
Please help me in this case, I really tried everything to fix it out myself. The Timeline setting is OK. Start and end from the texture image sequence are at the right place in the scene timeline.
CONTEXT:
a poly plane with a lambert shader
for the material I used a texture, image sequence turned on.
maya software test rendering runs Ok!
Mental Ray canīt render the Image sequence!
The letter is black
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	batch render.jpg
Views:	166
Size:	24.2 KB
ID:	36395  
  Reply with quote
26-09-2007, 02:51 PM   #2
Jay
Lead Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,277
use a tif file instead

Jay
  Reply with quote
30-09-2007, 12:02 AM   #3
Mayastatic
Subscriber
 
Mayastatic's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: germany
Posts: 154
Now I have the problem that mental Ray aborts the rendering.
When my image sequence begins with Name.000 Mental Ray donīt give me a failure mesage. But when I batch render Mental Ray aborts the Rendering process.
When my image sequence starts with Name.001 Mental Ray say that the image Name.000 is missing.
But MentalRay is rendering. (But the image is black)
Sorry for my english I just got up.
Context

Name.000- No mistake message, but the rendering process gets aborted

Name.001- one Mistake message, but the image is rendered.
But the letter in my scene is black.

I tried with .tiff files but I think it has no effect.

Why Mental Ray makes my Life so hard???:headbang:
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with misss_physical in mental ray smroby Lighting & Rendering 0 13-02-2014 01:11 AM
Export Mental Ray Mi Files Problem leonb2273 Lighting & Rendering 2 21-11-2013 12:08 PM
What happened to the Mental Ray? SilverFeather Maya Basics & Newbie Lounge 10 07-12-2011 12:13 AM
Strange texturing problem from software rendering to mental ray gavsr Maya Materials & Textures 2 22-09-2007 06:15 PM
Mental Ray problem with Area Lights tvholicjames Lighting & Rendering 2 06-07-2007 09:00 AM