SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / desperate search for ficx to Live frame load problem

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
27-08-2007, 12:05 AM   #1
david.cheney
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 1
desperate search for fix to Live frame load problem
I am trying to do a Maya 7 track of a short DV clip I shot.
I've de-interlaced and saved as a file.NNN.tif series.
When I do a Maya Live->New Matchmove setup, the series
loads without error and the frame range is set properly. HOWEVER, no image appears on the image plane.
Scrubbing forward, the first image appears at frame
37. This is not a problem with frames per sec, it is a problem with the timeline and the actual frames being WAY out of sync. My clip is 679 frames. Live shows nothing in frames 1-36. The clip appears at timeline marker 37 and runs until timeline 1591. This despite Live telling me it loaded 679 frames. I have to extend the timeline manually to see the last 2/3rd of the clip. When I try to track, the movie window shows frme numbers that make sense, but anything in the UI related the timeline is broken, Entering starting and ending frame numbers gives wrong results... giving actual frame numbers results in tracking the wrong portion of the clip; giving numbers from the timeline complains that no such frames exist. I've tried different clips of different lengths, types, filename formats ... they look good in fcheck. Same results... view starts at timeline 37 (starting count at 1) and is unexplained length. I've tried different framerates, etc in preferences... no effect.

I'm fearing this is a hardware issue... I even reinstalled Maya No luck.

I'm in hell here - What gives???

This on a Dell XPS710 Quad with Win XP SVP2, NVidia GeForce 8800 GTX.

Thanks in advance, Dave:headbang:

Last edited by david.cheney; 27-08-2007 at 12:03 PM.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Render not rendering... Miralina Maya Technical Issues 1 04-04-2014 12:25 AM
Targa sequence frame numbering problem maya4todd Maya Basics & Newbie Lounge 2 13-02-2004 05:49 AM
Maya 5.0.1 Problem: MentalRay won't load neoarcadia Maya Technical Issues 3 30-12-2003 02:05 AM
Frame Extension ? for Live Video clebo99 Maya Basics & Newbie Lounge 7 21-12-2003 06:07 PM
MAYA FRAME RATE PROBLEM jooji Animation 2 08-06-2003 07:05 PM