SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / Maya docserver problem

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
28-06-2005, 12:28 PM   #1
StarF*cker
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Germany, Bavaria
Posts: 1
Maya docserver problem
well, hello
first of all: i`m german so excuse any kind of mistakes please

well i tried to figure out how to solve my problem but in the german forums i couldn`t find anyone who could help me.

I`m still using Maya 5.0 PLE but the fullversion is already ordered. I got to maya over unreal tournament. I acctually just use it to create my level deco.

Well I know that many people have the problem that the script editor shows the "unable to start docserver" problem.

This one I know how to straighten out:
file -f -new;
// Result: ./untitled //
docServer -start;
// Warning: docServer service "aliasdocserver" does not exist. //
// Warning: Unable to Start the docServer. //


But this one is my acctual Problem:
file -f -new;
// Result: ./untitled //
docServer -start;
// Warning: Unable to Start the docServer. //
to this i get a error message from windows wich tells me something about a timeout and "access back off" 4445(don`t know if these are the right words, i just translated them literally)

the firewall is down so i don`t really know what the problem is or how to solve it.


i would be very very very thankfull if someone could help me out. honestly a lot of people would be thankfull since we`re a few persons now wich have the same problem.


greetings from germany,

jessica
__________________
Pain is a basic fact of life.
Misery is an option.
  Reply with quote
10-07-2005, 03:59 PM   #2
foggie
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: US Virginia
Posts: 1
I had the same problem with help server, so I found this thread on beyond unreal forums: http://forums.beyondunreal.com/showthread.php?t=142112
Hope that helps. Good luck!
  Reply with quote
29-07-2005, 11:56 AM   #3
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,997
Jessica,

Can you please tell me how to correct this problem:

docServer -start;
// Warning: docServer service "aliasdocserver" does not exist. //
// Warning: Unable to Start the docServer. //


In your original post you say you know how to correct it. I am getting this everytime I start maya. I upgraded from maya 4.5->5.0->6.0->6.5 and I think the problem is a result of the prefs being preserved between one of the upgrades.

When I look at my services I see the maya 6.5 document service is started and I can get to docs so I can actually get to documents. The warning is more or less just an annoyance that I would like to eliminate.

Thanks
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya rigging problem, probably due to skinning? Stampy Animation 4 04-01-2017 07:28 AM
Maya 2016 problem - White seams along UVs roccofx Maya Technical Issues 0 16-06-2016 07:37 AM
HumanIK Animation problem in maya. eman72 Animation 1 12-09-2013 02:32 PM
HumanIK Animation problem in maya. eman72 Maya Basics & Newbie Lounge 2 09-09-2013 05:04 PM
maya 2014 same problem... ctbram Maya Basics & Newbie Lounge 14 14-05-2013 11:47 AM