SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / Maya 8.5 is all of a sudden not opening my project properly.

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
25-02-2008, 02:40 PM   #1
Mezter
Registered User
 
Mezter's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Maya 8.5 is all of a sudden not opening my project properly.
I have been working on this project in Maya 8.5 for awhile and everything has been going fine. It just consists of models that are partly textured and nothing else. But recently I opened my project and it only loads in a wire mesh of some of my models, but not the textures or the rest of the models. I looked in my outliner and all of the models are still showing up in there but not in my window. I also looked in the hypershade and none of the textures that I created are appearing in there. I already uninstalled and reinstalled the software and nothing has changed. Does anyone have anything that will help me out? I would appreciate it. Thanks.
  Reply with quote
25-02-2008, 09:18 PM   #2
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
it sounds like you may have accidently deleted your shaders or moved them to another folder. Try opening a new scene, then the hypershade to make sure it is loading your shaders properly (look for lambert 1).

Then I would have a look through you maya folders to see if you can find your textures. Did you definitely set your project at the start? It may be that you have another project set and your textures are being stored in that project.
__________________
arran3D

arran3D blog
  Reply with quote
26-02-2008, 06:08 AM   #3
Mezter
Registered User
 
Mezter's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
You know what, I never set my project when I started.... I know I should have, but I didn't. I tried exporting what was showing up in the Outliner and then importing it into a new scene but the same thing comes up again. Lambert1 and all the basics are showing up in the Hypershade.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idea for a Maya + Python project for a class. WestSideHK Programming 2 20-11-2013 07:56 PM
Blank screen in maya when opening exported files beecee Maya Technical Issues 0 16-01-2013 02:10 PM
assistance with my University Major Work Project using Maya 2008 / 2009 Autodesk. guitarit Maya Basics & Newbie Lounge 6 04-09-2009 05:33 PM
cannot open 2008 files on maya 8.5 maheshsubbiah Maya Technical Issues 5 17-03-2009 08:21 PM
dxf in Maya 8.5 Dann Maya Basics & Newbie Lounge 0 24-10-2008 11:53 AM