SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Geometry disappears behind Image Plane

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
Page 3 of 3 1 2 3
 
Thread Tools
16-12-2003, 05:47 PM   #31
Uglynakedguy
Registered User
 
Uglynakedguy's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Denmark
Posts: 75
Yep! Will do that! Thanx a lot guys!

BTW. If u have any ideas how to make fields affect geometry to bend like a 'straw' in the wind......plz let me know! :-)
  Reply with quote
16-12-2003, 05:52 PM   #32
3djoe
Subscriber
 
3djoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT USA
Posts: 566
no i dont but I will look as it would be cool to know how to do.
__________________
Never Do Today What You Can Put Off Till Tomorrow..
My New Site MayaFx.com
  Reply with quote
21-11-2012, 10:34 AM   #33
jasonDC
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
The real answer.
Quote:
Hi

I want to model using an image plane as background for the modeling.

It works fine putting on a image in the front and the side camera, and i can squeeze it back and forth in the attribute editor.

BUT - when i make my geometry, a sphere, and i try to wiev it in my 'side-wiev' it is ALWAYS behind the image plane!

I have tried to dolly the camera back and forth, turning of and on "fixed / looking through camera" - NOTHING :-( My Geometry is STILL behind the image plane!

What am i doing wrong?
I had the same problem...
See this tutorial - http://www.digitaltutors.com/11/training.php?vid=7270
Or
select images plane (view/image plane/image plane attributes)... then in the properties under placement click in depth then hold control and drag with right mouse button to slide the image forward and backward from your camera till it is behind your geometry.

j
  Reply with quote
28-07-2020, 08:25 AM   #34
sushin
Registered User
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 1
hi bro , i have a solution for u , go to attribute editor of your camera that attach the image plan , chose environment tab , click on a cursor beside "Create" tab of Image Plane , go to Placement tab , increase the number of Depth .
hope it will help you .
  Reply with quote
Reply
Page 3 of 3 1 2 3

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Image Plane In Viewport 2.0? & TazzyUK Maya Basics & Newbie Lounge 0 25-03-2016 06:48 PM
Use Background Shader & Animated Image Plane mdk1984 Maya Basics & Newbie Lounge 2 18-04-2015 04:49 AM
Zoom camera with image plane attached defiant3d Maya Basics & Newbie Lounge 0 30-01-2013 03:19 PM
import image to polygon plane aerende Maya Basics & Newbie Lounge 2 05-08-2009 01:30 AM
Texturing a plane: How to maintain image ratio? lori_hunter Maya Materials & Textures 1 01-03-2005 02:32 AM