SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Scale, Move and Rotate tools are awry.

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
Page 1 of 2 1 2
 
Thread Tools
15-06-2005, 10:00 PM   #1
Shadeblade
Registered User
 
Shadeblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
Scale, Move and Rotate tools are awry.
I have a problem with me scale, move and rotate tools. In my top and side views, the tips of my scale and move tools are gone and my rotate tool does not appear at all when I click on it.

An example of the problem.

(Move tool, and Scale tool example)

(There should be a tip here)
l
l
l
l
l
l
l__
l__l----------------- (There should be a tip here)

Anyone know how to fix that?
__________________
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
  Reply with quote
15-06-2005, 10:10 PM   #2
Dann
Registered User
 
Dann's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
Hit the - key to make the handles smaller.
  Reply with quote
15-06-2005, 10:11 PM   #3
Shadeblade
Registered User
 
Shadeblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
No, I don't mean that. In my regular view, I can see the tips. In the top, side and....other side view, I can't see them.
__________________
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
  Reply with quote
15-06-2005, 10:17 PM   #4
Dann
Registered User
 
Dann's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
Not sure then. Your original posting is confusing

"(There should be a tip here)
l
l
l
l
l
l
l__
l__l----------------- (There should be a tip here)"

Explain this more please. What am I looking at?
  Reply with quote
15-06-2005, 10:22 PM   #5
Shadeblade
Registered User
 
Shadeblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
hehe, oops. That little thing is the scale/move tool. You know, when you select an abject and click on the move tool and the 3 way axis thing appears on the object so you can move it back and forth. If I knew how to take screenshots, I'd be able to post it here so you'd see.
__________________
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
  Reply with quote
15-06-2005, 11:55 PM   #6
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Try hitting the insert key. Sounds like you're in pivot mode.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
  Reply with quote
16-06-2005, 12:00 AM   #7
alienscience
Subscriber
 
alienscience's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: In the middle of nowhere in VA
Posts: 749
To screen capture, all you have to do is hold ALT->Then Prnt Scr, then go into any image editing software and press paste) that should do fine for the image capturing.


[mod edited]: Please keep image file sizes 640 x 480 or below as it's just a waste of bandwidth and blows the forum width out. The only exception might be if someone is linking the images from his/her own site or if it's in the finished work forum.

(reply to mod) Oh, sorry.

Read this for more info:
http://forum.simplymaya.com/showthre...&threadid=8939

Last edited by alienscience; 16-06-2005 at 09:20 PM.
  Reply with quote
16-06-2005, 02:41 PM   #8
mhcannon
Subscriber
 
mhcannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Waianae, HI
Posts: 1,275
what OS? There are some know bugs with OS X and 6.5 in this area.
__________________

AIM: mhcannonDMC

"If you love your job, you'll never work another day in your life."
  Reply with quote
17-06-2005, 05:28 PM   #9
Reclaimer
Subscriber
 
Reclaimer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3
Change your screen back to 32 BPP, and it should fix your problem.
  Reply with quote
18-06-2005, 01:47 PM   #10
jerod
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 4
try pressing insert
  Reply with quote
18-06-2005, 02:07 PM   #11
alienscience
Subscriber
 
alienscience's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: In the middle of nowhere in VA
Posts: 749
Quote:
Originally posted by NitroLiq
Try hitting the insert key. Sounds like you're in pivot mode.
Hey, already said.
  Reply with quote
19-06-2005, 01:05 AM   #12
Shadeblade
Registered User
 
Shadeblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
Quote:
Originally posted by Reclaimer
Change your screen back to 32 BPP, and it should fix your problem.
Sorry, Please forgive my ignorance, but what is BPP?
__________________
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
  Reply with quote
19-06-2005, 05:55 AM   #13
Reclaimer
Subscriber
 
Reclaimer's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3
hmm
Try this - click on start, settings, control panel, display

now click on the settings tab up top

in the Color quality, see if you can change it to: Highest (32bit)

if you you have it set on 16bit, maya doesn't like it
  Reply with quote
19-06-2005, 10:04 PM   #14
Shadeblade
Registered User
 
Shadeblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
Ah, okay I see what you mean. It was already set on 32 BPP and it wasn't showing up. Here's a screen capture. (Thanks for tip)
__________________
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
  Reply with quote
19-06-2005, 10:05 PM   #15
Shadeblade
Registered User
 
Shadeblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
Lol, it would help if I posted the pic.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	helo.jpg
Views:	67
Size:	71.3 KB
ID:	21773  
__________________
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
  Reply with quote
Reply
Page 1 of 2 1 2

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Move, Rotate, & Scale tool issues! I-Iybrid Maya Basics & Newbie Lounge 3 27-10-2008 04:15 PM
Problem with tools (scale, rotate, etc) arichan99 Maya Basics & Newbie Lounge 2 15-08-2008 04:27 AM
Move, Scale, Rotate Manipulators 0x00AC Maya Technical Issues 8 14-05-2008 12:52 PM
Scale, Rotate and Move tool problems. Rollie Maya Basics & Newbie Lounge 5 31-08-2007 01:27 AM
Pivots, move rotate scale Westsidazrhidaz Maya Basics & Newbie Lounge 6 11-02-2006 06:09 PM