SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Technical Issues / smooth shade all
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 21-03-2011, 06:23 AM   #1
aDz01
Registered User
 
aDz01's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Default smooth shade all

I am currently using Maya 2011 and for some reason I can't view my objects in smooth shade all. I made sure I had my object selected in object mode, then went to >shading and >smooth shade all. While I have the object selected it only displays as wireframe, but once I deselect the object it appears in shaded mode. Does anyone know how to fix this problem?

(I do know that the hot keys are 4 and 5 for wireframe and smooth shade all)
aDz01 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2011, 10:24 AM   #2
LauriePriest
Moderator
 
LauriePriest's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: London
Posts: 1,001
Default

Sounds buggy, as far as I know what your experiencing isn't even a modelEditor command which is what is used to set the shading modes of your viewport.

It sounds like there are confused matterial assignments.

What happens when you apply a new matterial to your object?

Is this happening on all objects ? Try making a new random object and see if this effect still occurs? Does this happen in a new scene?

Also ensure there is only one shading group / matterial connected to your object in the hypershade. Also make sure there is one in the first place. Objects tend to display as wireframe regardelss of viewport settings if there is no shading group linked to the object.
__________________
FX supervisor - double negative
LauriePriest is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitchen Perfecto Work In Progress 64 18-08-2011 08:15 PM
smooth frame tube dickyboylewis Maya Basics & Newbie Lounge 3 25-02-2011 06:11 AM
problem with smooth bind duyquyen Animation 1 17-02-2011 02:34 PM
smooth preview tool bullet1968 Mel Scripts & Programming 0 03-01-2011 05:21 AM