SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / My account and mental ray

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
07-05-2007, 07:10 AM   #1
trikeman
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 84
My account and mental ray
Hi

I have two problems, the first one is1 I have a new emai address and I can't find out how I ge to my account to change it.


The second is, a couple of months ago I was doing a college course and my tutor helped me turn on mental Ray. This weekend, I had a computer failure and I had to do a reinstall.

I am sure my tutor went into the plug-ins manager, and turned something on, but I am not sure what. I know it was when we started to use Mental Ray, I have some textures in my scene which I made in Photoshop and we turned Mental Ray on to make them look better.

These textures are neither showing upin the normal view or when I render. I also had some glows which when I render show up right at the end but thwy are not at the moment.

I am going to include three pictures, one is a screen shot of my plug-ins manager, one is a picture of what I should be getting when the render has finished and the other is what I am getting at the moment.

I am sure I need to turn something on in the plug-ins manager and I know we were using Mental Ray but I donít know what I need to turn on, has anybody got any ideas?

Thanks
Trikeman
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	screen shot1.jpg
Views:	71
Size:	121.2 KB
ID:	34339  
  Reply with quote
07-05-2007, 07:24 AM   #2
Perfecto
Registered User
 
Perfecto's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: TN (USA)
Posts: 1,889
I believe the Mental Ray plug in is:
Mayatomr.mll

Edit: If you click on AutoLoad, it should load automatically next time you open Maya. Click on Loaded to load it "now". You can also click both.
__________________
Don't be satisfied with what you can do but rather strive to do the things you can't do!
Exceed Expectations!

Last edited by Perfecto; 07-05-2007 at 07:26 AM.
  Reply with quote
07-05-2007, 08:30 AM   #3
Jr.Who
Guest
 
Posts: n/a
Re: My account and mental ray
Quote:
Originally posted by trikeman
Hi

I have two problems, the first one is1 I have a new emai address and I can't find out how I ge to my account to change it.
Go to User Control Panel (right under the site navigation bar) and then go to Edit Profile.
  Reply with quote
07-05-2007, 10:22 AM   #4
trikeman
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 84
Hi

Thanks to you both, that was the mental ray and I did get to my account details.

I have also learned and impordant lesson, if you have textures in your project from somewhere like a PSD if you move the folders off the hard drive to do a reinstall you must put them back in the same place.

When I reloaded I put my project into another folder instead of the C and Maya could not link the files, then I moved it back to C and all was WELL

Just half a day lost tring to work out what was wrong. Thanks again all

Trikeman
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mental ray stories -Final Gathering- undseth Lighting & Rendering 84 01-03-2003 04:15 AM
my ugly mental ray render...what went wrong pitbull Lighting & Rendering 9 14-01-2003 10:42 PM