SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Materials & Textures / Distorting UV Map

Maya Materials & Textures Shaders, Textures & UV Layout

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
03-05-2005, 10:04 AM   #1
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
Distorting UV Map
This is a new problem for me so I need a bit of a hand on sorting it out.

I UV map my character at the start of the animation and it looks great, but as soon as my character starts moving and animating then the UV map starts to move around and distort.

Does anyone know how to stop this?

Cheers
__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
05-05-2005, 09:21 PM   #2
Renderizer
Subscriber
 
Renderizer's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 276
My guess is that you'll need to create a texture reference object.
__________________
Subdivide and conquer!

Free your mind, and your ass will follow!
  Reply with quote
05-05-2005, 10:23 PM   #3
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
Oh right, well at least it's nothing too dificult to do. I'll give that a try and let you know how I get on.
__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
06-05-2005, 09:58 AM   #4
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
Just to let you know that making the texture reference object sorted the problem.

Cheers
__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
06-05-2005, 10:54 AM   #5
Renderizer
Subscriber
 
Renderizer's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Germany
Posts: 276
Glad to hear, mate!

__________________
Subdivide and conquer!

Free your mind, and your ass will follow!
  Reply with quote
06-05-2005, 12:00 PM   #6
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
Oh well it was good while it lasted. I created the reference object but it's still doing it. Im at a loss.

If there is anything that I can do like post screenshots to help then just gimme a shout.
__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
09-05-2005, 12:55 PM   #7
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
I'de thought I would post a picture of what my UV map look like at the start of the animation.

I deleted the old texture reference object and made a new one and the help bar said 'Warning: Removing inalid characters from name'

Not sure if that's important but I thought I would mention it anyway.
Attached Images
 
__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
09-05-2005, 12:58 PM   #8
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
.... and this is what it looks like after I scrub throught the time slider.

Ad you can see there is a reference object there but it doesn't seam to be doing anything. Weird.
Attached Images
 
__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
09-05-2005, 03:48 PM   #9
Tim_LIVID
Subscriber
 
Tim_LIVID's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Harwich, UK
Posts: 1,195
Just to let you guys know (and for anyone else who might run into the same problem) I found the answer.

Out of intrest I sent this thread to my good man Mark Pascoe at Escape Studios, London who quickly spoted it.

I had UV mapped on an animated character and that was causing the problem. So what I did was to copy the geometry in question, move it out of the way and delete the history on the copyed geometry.

Then I went to Polygons --> Transfer Option Box and selecte UV Sets only then clicked Apply.

Bob's you uncle, bish bash bosh and your done. Sweat as a nut.

__________________
"You can live for yourself today -- or help build tomorrow for everyone" _LIVID

Optical Minefield
My Blog
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import image as UV map. Keruanima Maya Basics & Newbie Lounge 1 05-12-2015 09:11 PM
Textures not linking to tutorial maya.... dan003 Maya Basics & Newbie Lounge 2 07-03-2015 11:08 PM
Models UV map is tiny little squares electronicstate Maya Materials & Textures 3 18-09-2014 07:11 PM
Zbrush UV/Polypaint issues? UV Map messes up before export? JustMcCollum Maya Technical Issues 2 10-10-2012 03:59 PM
UV Snapshot/Missing Map Fess Maya Materials & Textures 0 27-06-2006 02:52 PM