SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / Maya viewport performance FPS oddity

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
13-08-2014, 06:23 PM   #1
dre4mer
Registered User
 
dre4mer's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 52
Maya viewport performance FPS oddity
Hi guys,

I have a scene imported from motion builder with 22 characters, so quite a few. All rigged with skeletons etc. and Animated. I have maya 2015 and i'm getting a nice smooth frame rate if I move the camera around in the viewport and look around. But if I playback I only get like .1 FPS, too slow to be workable. Since it only happens on playback and not single frame display it seems like it would have something to do with trying to display all the bones and rigs? I've tried hiding these but it doesn't seem to help. Any ideas on how I might be able to achieve smoother playback? Even if I set display to bounding boxes it's still only about 3fps on playback!

I have a quadro k5000 so pretty nice video card.

Thanks for any assistance!

-Ethan
__________________
________________________
3D Generalist and VFX Artist

http://mayazest.blogspot.com/
Production Tips and Tutorials!
  Reply with quote
04-12-2014, 12:29 PM   #2
bestanimate
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
I had this problem before
make sure to turn off (deform user normal) in every skin cluster which is turned on by default
and set vertex animation cache to hardware in viewport2 setting
viewport 2 calculates everything even if they are hidden and if you have a skin cluster having this feature turned on vertex cache will not work at all

Last edited by bestanimate; 04-12-2014 at 02:01 PM.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP PLEASE Dushyant Maya Technical Issues 12 25-08-2012 08:49 AM
Maya Not Loading on Virtual Machine drgraphics Maya Technical Issues 2 31-01-2010 09:33 PM
I install Maya 8.0 Mac not compleate...Cause Maya Core 8.0 can't choose be install.. likhi1 Maya Basics & Newbie Lounge 3 23-01-2007 11:36 AM
Maya vs. 3DS, Light Wave, Rhino ino ect... THX1138 Maya Basics & Newbie Lounge 45 17-09-2003 02:09 PM
MAYA light preivew in viewport not working TheGreenGiant Lighting & Rendering 0 07-09-2003 02:38 PM