SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / How to remove geometry from pasted groups

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
01-02-2014, 05:09 AM   #1
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
How to remove geometry from pasted groups
I have multiple pasted groups from copying and pasting objects that I need a quick and easy way to remove all the geometry I have inside the groups without having to open them all and manually middle mouse click them away to make the work space cleaner.

Any help is appreciated,
I'm going to sleep hoping that in the morning there may be hope that the solution arises and I don't have to individually delete a bunch of groups.
  Reply with quote
01-02-2014, 10:22 AM   #2
bullet1968
Lifetime Member
 
bullet1968's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Posts: 4,255
Try the outliner mate, highlight said geo then CTRL h to hide it.

cheers bullet
__________________
bullet1968

"A Darkness at Sethanon", a book I aspire to model some of the charcters and scenes
  Reply with quote
01-02-2014, 02:16 PM   #3
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Thanks for the reply but the problem lies in the outliner, most of the pasted groups exist in the outliner and I'm trying to clean up the work place by not having any of the pasted groups just the geometry inside them
  Reply with quote
01-02-2014, 02:22 PM   #4
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Like I have a hundred or so to two hundred pasted groups from copying bricks and pasting them to make a fireplace, now I have A LOT of pasted groups hahaha, and I was dreading the act of removing all the bricks from the pasted groups and then deleting the groups simply because it would take an hour alone
  Reply with quote
01-02-2014, 02:49 PM   #5
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,374
It's generally not a good idea to copy paste, use duplicate and duplicate special instead and you can use instances. Anyway, try selecting all your Geo and shift p to unparent.
  Reply with quote
01-02-2014, 03:02 PM   #6
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
I just realized that, "hmmm, what's this duplicate Cntrl + D" then I realized I should have used that the entire time and it would've been better. Sorry to bother you all, thank you for the reply. I appreciate this as I am migrating from C4D
  Reply with quote
01-02-2014, 03:04 PM   #7
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
SHift + P has not worked, just took it out of the folder I had organized all that junk in named Fireplace, but thank you anyways. I will from now on start duplicating!
  Reply with quote
01-02-2014, 03:09 PM   #8
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,374
If you post the file, I can see if there's a simple clean up that will work.
  Reply with quote
01-02-2014, 04:57 PM   #9
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
I sent you a private message with the mediafire link! Thank you for trying to help!
  Reply with quote
01-02-2014, 05:13 PM   #10
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
Nevermind, to all who have my problem:

Shift + Left mouse button on the plus sign in a hierarchy will open up the entire list and makes it easier to clean if you screwed up hard like I did, thanks for the support though stwert.
  Reply with quote
01-02-2014, 07:43 PM   #11
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,374
Hmm, I opened the file and it comes in blank. Could be because I have 2013 and maybe you saved yours in 2014. If you save as .ma it makes transferring easier I believe. Anyway, glad you figured something out.
  Reply with quote
01-02-2014, 08:20 PM   #12
MKalman
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 14
I believe so, I do have 2014 which is probably why, and thank you, next time I need to transfer I will save as .ma I appreciate your help kind sir
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mirror Geometry -> MERGE FAIL! Stylow Maya Basics & Newbie Lounge 3 03-09-2013 05:17 PM
Rendering overlapping geometry jrm522 Maya Basics & Newbie Lounge 6 01-09-2013 07:17 PM
Converting instanced geography to "actual" geometry? heiro5 Dynamics & Special Effects 2 27-03-2006 08:09 AM
Resize geometry to specific size? mindbend Maya Basics & Newbie Lounge 5 04-09-2004 07:16 PM
how do you remove bones? greenleaf Maya Basics & Newbie Lounge 3 18-03-2004 10:55 PM