SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Percentages not showing for Interactive PolySplit

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
19-01-2012, 07:32 PM   #1
texastate
Texturize this...
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Percentages not showing for Interactive PolySplit
All,

Just joined.. looks like a great site. Will be contributing more and more as I get more advanced in Maya.


I'm doing some tutorials. I want to split a box in the middle at exactly the mid point. I know how to do this but the tutorial says that after I select the Interactive Split Tool and move my mouse close to an edge of the box, I will be able to see a percentage of slip output in the Help Line window when I click to make a vertice. I have my Help Line enabled but when I to click and drag nothing is showing.

Any ideas? is there a preference setting that is off somewhere?
  Reply with quote
20-01-2012, 04:15 AM   #2
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,997
Not sure what tutorial you are doing but the interactive split tool never displayed a percentage along the edge that I can recall and in Maya 2012 at least if you try to bring up help on the interactive split tool you get a red message saying there is no help for this tool or at least I do.
__________________
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675
  Reply with quote
20-01-2012, 11:15 AM   #3
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,374
I think the split poly tool shows a percentage. The interactive split, maybe not.
  Reply with quote
23-01-2012, 02:18 PM   #4
texastate
Texturize this...
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Quote:
I think the split poly tool shows a percentage. The interactive split, maybe not.

Yeah, i guess not, but in the tutorial as well as in Introducing Autodeck maya 2012 by Dariush Derakhshani (Sybex) it shows what it looks like with the percentages and says that its current functionality in the Interactive tool so i wish somebody could confirm it for sure.
  Reply with quote
23-01-2012, 03:41 PM   #5
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
If you are modelling with history, look at the channel box on the left after using the split poly tool You'll see a value between 0 and 1 there. This will let you know at which distance along the edge the new point has appeared, you can also manually adjust this value there.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UV sets not showing in Maya 2018 UV editor daniel evans Maya Technical Issues 0 12-05-2018 09:55 AM
Animation graph editor not showing curves WilliamDaniels Animation 1 09-02-2018 09:46 AM
Objects not showing on negative translations jybm4000 Maya Basics & Newbie Lounge 8 09-11-2015 06:36 AM
Issue with image not showing on object. xplicit Lighting & Rendering 2 21-09-2012 01:20 PM
Points Not Showing... midion Maya Technical Issues 6 15-05-2005 02:57 AM