SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / can't see my texture

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
01-08-2011, 09:39 PM   #1
ssd160
Subscriber
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 41
can't see my texture
hello everyone,
currently i'am doing a product visualization tutorial. after the modeling of that headset i put some materials on it. now i wanted to put on some textures (logos) on it. i did everything like in the tut. first i planar map my geometry then i did a uv snapshot and saved it. now i edited the logos in ps,saved them and switched to maya again. i selected my geometry and under colour i choose the file material.now i opened my logo- everything like in the tut - but i can not see it. not in the persp. view and not after the rendering.
can anyone help? and sorry for my english!

Edit: i've just read that in the hardware texturing the textured channel option should not be set to "none".but i have no options to choose from.

Last edited by ssd160; 01-08-2011 at 09:51 PM.
  Reply with quote
01-08-2011, 09:49 PM   #2
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
Sounds silly but have you assigned the shader to your mesh............dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
  Reply with quote
01-08-2011, 09:51 PM   #3
ssd160
Subscriber
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 41
Quote:
Sounds silly but have you assigned the shader to your mesh............dave
yes of course i did.
  Reply with quote
01-08-2011, 09:56 PM   #4
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
look to the right of the word colour in your shader is there a box with a arrow in it?........dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
  Reply with quote
01-08-2011, 10:00 PM   #5
ssd160
Subscriber
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 41
Quote:
look to the right of the word colour in your shader is there a box with a arrow in it?........dave
hey dave i'am so sorry ! i've just saw that i put the file under the colour in the refraction menu.
  Reply with quote
01-08-2011, 10:02 PM   #6
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
No problem you got it fixed...........dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
  Reply with quote
01-08-2011, 11:51 PM   #7
ssd160
Subscriber
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 41
me again. another question: how to remove the file from the colour in the refrection menu?

Edit: i figured out myself . just delete the connections in the hypershade.

Last edited by ssd160; 01-08-2011 at 11:58 PM.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to put many texture in one scene? Its all change to the one texture aonaon20 Maya Materials & Textures 3 08-03-2014 04:34 AM
Texture resolution: a never ending story lecra Maya Basics & Newbie Lounge 2 24-12-2013 06:30 PM
Texture not working together with the UV texture editor Skalman Maya Materials & Textures 4 07-06-2013 08:08 PM
Texture placement LadySekhmet Maya Basics & Newbie Lounge 3 01-04-2008 09:16 PM
Help with Tiling and Bump Mapping Brick Texture Geemge Maya Basics & Newbie Lounge 0 19-01-2005 09:02 PM