SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Lighting & Rendering / Batch render issue

Lighting & Rendering General Lighting, Camera & Rendering Related Topics

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
10-06-2013, 08:54 AM   #1
Fantilir
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Batch render issue
Hello people,

So here I am with a whole new issue. Last week I was working as usual on my scene and wanted to batch render it. It didn't worked out. Status goes from "Rendering with..." to "Render complete" without rendering anything.

Since my settings for the render are very basic I thought there was a problem with my objects or shaders. SO I tried with another scene. Same problem.

So I tried alot of solutions : stopping firewall/antivirus (as suggested on other forums), importing my scene in a new one, changing my settings, setting new shaders, etc.

Finally I created the simplest scene ever : A cube in the middle of nowhere with the native shader on it 'lambert1) and the default settings for the render : still do not work ...

SO this is a huge problem to me and I hope some have good tips to solve it because i am a bit desperate actually. I have straight deadlines to respect and I am blocked with this issue.

As I said my scene is very simple : only polygons with bones and curves rigged, all the materials are lamberts or phongs, sometimes surface shader but for the scene with only the cube there is just poly with lambert and nothing else so I guess it do not depends of my scene and what is in it.

Also, third party software seems not to have any influence on my problem as far as I know, but I maybe wrong.

Here is what my render log says (I had to use MentalRay to increase verbosity level but usually for this project I use maya software to render my scenes) :

Quote:
6/10/2013 Starting "C:\Program Files\Autodesk\Maya2013\bin\mayabatch.exe"
Qt: Untested Windows version 6.2 detected!
mental ray for Maya 2013
mental ray: version 3.10.1.4, Jan 31 2012, revision 165283
File read in 0 seconds.
Result: D:/.../scenes/Cube__10096.mb
Prog: (Mayatomr.Scene) : optimize animation
detection: done
3 animated nodes MEM 0.0 6 MB
info : virtual memory limit set to 6329 MB API 0.0 6 MB
debug: begin options miDefaultOptions
LIB 0.0 6 MB
debug: {_MI_REG_FBVIRTUAL}: registry entry {_MI_REG_FBVIRTUAL} not found
LIB 0.0 6 MB debug: {_MI_REG_FBVIRTUAL}: registry entry {_MI_REG_FBVIRTUAL} has no value
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "{_MI_REG_FBVIRTUAL}" -> "" Info: (mental ray) : number of render thread(s): 8
LINK 0.0 6 MB debug: searching for symbol mi_surf_sds_create Info: (Mayatomr.Nodes) : custom string options found
Info: (Mayatomr.Nodes) : derive mental ray global approximation settings from Maya Info: (Mayatomr.Nodes) :
derive mental ray global displacement settings from Maya API 0.0 6 MB
debug: begin options miDefaultOptions
LIB 0.0 6 MB
debug: registry lookup: "maya_state" -> "maya_state" Info: (Mayatomr.Scene) : update lights and related shaders
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d3 with decl 0x5bf
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskFrameBufferState" -> "adskFrameBufferState"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d4 with decl 0x658
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d3
Info: (Mayatomr.Scene) : update cameras and related shaders
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d3 with decl 0x5bf
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d4
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d4 with decl 0x658
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "maya_shaderglow" -> "maya_shaderglow"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d5 with decl 0x631
API 0.0 6 MB debug: shader shaderGlow1:perspShape
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskMayaVolumeEngine" -> "adskMayaVolumeEngine"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d6 with decl 0x68e
API 0.0 6 MB debug: shader volumeEngine1
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskFrameBufferData" -> "adskFrameBufferData"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d7 with decl 0x65b
API 0.0 6 MB debug: begin userdata perspShape:fbdata
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d7
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d7
API 0.0 6 MB debug: begin camera perspShape
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d5
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d5 with decl 0x631
API 0.0 6 MB debug: begin instance persp Info: (Mayatomr.Scene) : update geometry and materials Debg: (Mayatomr.Scene) :
DAG path: groundPlane_transform Debg: (Mayatomr.Scene) : ... transform
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: groundPlane
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: persp
Debg: (Mayatomr.Scene) : ... pruned
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: top
Debg: (Mayatomr.Scene) : ... pruned
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: front
Debg: (Mayatomr.Scene) : ... pruned
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: side
Debg: (Mayatomr.Scene) : ... pruned
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: pCube1
Debg: (Mayatomr.Scene) : ... transform
Debg: (Mayatomr.Scene) : DAG path: pCubeShape1
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "maya_vertexdata" -> "maya_vertexdata"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6dc with decl 0x656
API 0.0 6 MB debug: begin userdata pCubeShape1:vxdata
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6dc
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6dc Debg: (Mayatomr.Scene) : ... polygon mesh
Prog: (Mayatomr.Scene) : DAG node: pCube1
Debg: (Mayatomr.Scene) : shading group: initialShadingGroup
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskMayaLambert" -> "adskMayaLambert"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6dc with decl 0x67a
API 0.0 6 MB debug: shader lambert1
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskMayaFastShadow" -> "adskMayaFastShadow"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6de with decl 0x65d
API 0.0 6 MB debug: shader lambert1:shadow
API 0.0 6 MB debug: begin material initialShadingGroup
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskMayaShadingEngine" -> "adskMayaShadingEngine" PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6e0 with decl 0x667
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6de
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6de
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6de with decl 0x65d
LIB 0.0 6 MB debug: {_MI_REG_METASL_SUPPRESS_COMPILATION}: registry entry
{_MI_REG_METASL_SUPPRESS_COMPILATION} not found
LIB 0.0 6 MB debug: {_MI_REG_METASL_SUPPRESS_COMPILATION}: registry entry {_MI_REG_METASL_SUPPRESS_COMPILATION} has no value
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "{_MI_REG_METASL_SUPPRESS_COMPILATION}" -> "" LIB 0.0 6 MB debug: {_MI_REG_METASL_FLATTEN}: registry entry {_MI_REG_METASL_FLATTEN} not found
LIB 0.0 6 MB debug: {_MI_REG_METASL_FLATTEN}: registry entry {_MI_REG_METASL_FLATTEN} has no value
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "{_MI_REG_METASL_FLATTEN}" -> ""
API 0.0 6 MB debug: begin object pCubeShape1
API 0.0 6 MB debug: begin instance pCube1
API 0.0 6 MB debug: begin instgroup :MayaTranslatedWorld
Info: (Mayatomr.Scene) : render camera: persp
LIB 0.0 6 MB debug: registry lookup: "adskMayaVolumeEngine" -> "adskMayaVolumeEngine"
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6e6 with decl 0x68e
API 0.0 6 MB debug: shader volumeEngine1
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d6
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6d6
PHEN 0.0 6 MB debug: add shader 0x6d6 with decl 0x68e
PHEN 0.0 6 MB debug: delete shader 0x6e6

Result: D:/.../scenes/Cube__10096.ma

Fatal Error. Attempting to save in C:/Users/.../20130610.1004.ma

Maya exited with status 255
Render Diagnostic says : 0 Warning.
  Reply with quote
15-06-2013, 08:10 PM   #2
Gen
Super Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,518
So I'm assuming batching out has worked before with this install on this machine but all of sudden it stopped. Has anything changed on your system since your last batch?
__________________
- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::
  Reply with quote
22-09-2013, 11:20 AM   #3
BldRnr
Subscriber
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 54
Try and reset your prefs file.

It looks like it might be in there.

Rename your prefs file by going to C:User\Documents\maya\prefs rename the prefs foler to OLDprefers
for safe keeping.

Restart maya and a UI pop should ask if you want to use the old prefs or create new ones.

Say create new ones. This will clear up the corrupt prefs folder.

Copy all your old shelves and scripts prior to doing this so you can paste them back in to your new prefs folder.
  Reply with quote
01-10-2013, 02:05 AM   #4
Fantilir
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Hi, thank for your answers, *currently the problem has been solved by himself, "magically". I still don't know why this problem occurred nor how it disappeared. Truth is, I tested every day if renders worked or not and, one day, it did, with no changes?

Maybe it was Maya's flu ?
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
batch render won't render fully, please help joshuaboyd Lighting & Rendering 0 05-09-2014 10:08 AM
Batch Render different than Single Frame (metalray) melyy3 Lighting & Rendering 1 15-06-2013 07:05 PM
batch render issue zero13005 Maya Basics & Newbie Lounge 6 24-10-2010 03:09 AM
batch render wont render wireframe timp Maya Technical Issues 1 26-06-2008 11:51 AM
Batch render multiple cameras Chirone Maya Basics & Newbie Lounge 4 04-04-2008 04:15 AM