SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / animation skips sections with no movement
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 29-01-2004, 10:58 AM   #1
jakwag
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default animation skips sections with no movement

Hi,

I have an animation. When I wants to wiev it in maya, it runs fine when any animation is running, but between keyframes where nothing happens it runs very fast (almost skipping).

Is there a way to make the animation run as its suposed to (or slower if not anough cpu) all the way through?
__________________
: ) Jakob

<i>It's the "hard", that makes it great! - Tom Hanks</i>
jakwag is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2004, 11:13 AM   #2
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

adjust ur curves wheights.
__________________
Image dump
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2004, 11:16 AM   #3
Alan
Moderator
 
Alan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: London, UK
Posts: 2,800
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

yes goto settings and preferences and make it play every frame. It's probably trying to playback in real-time at the moment.


Alan
__________________
Technical Director - Framestore

Currently working on: Your Highness

IMDB
Alan is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2004, 11:20 AM   #4
jakwag
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, sounds right. But where is my settings??

I'm very newbie in this program.. : )
__________________
: ) Jakob

<i>It's the "hard", that makes it great! - Tom Hanks</i>
jakwag is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2004, 11:54 AM   #5
Alan
Moderator
 
Alan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: London, UK
Posts: 2,800
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

window>>settings preferences>>timeline>>playback speed -- change to "Play Every Frame"



Dont worry about being a noob, we've all been there

Alan
__________________
Technical Director - Framestore

Currently working on: Your Highness

IMDB
Alan is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2004, 12:02 PM   #6
jakwag
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks!
__________________
: ) Jakob

<i>It's the "hard", that makes it great! - Tom Hanks</i>
jakwag is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.