SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / What format do I save a path drawn in Photoshop/Illustrator to?
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 31-01-2004, 09:42 PM   #1
maya4todd
Subscriber
 
maya4todd's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Monica, CA.
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default What format do I save a path drawn in Photoshop/Illustrator to?

I've tried importing curves drawn in Illustrator and Photoshop using various file formats (i.e. EPS, DXF, DWF, etc.) with no success.

What should I be doing here?
maya4todd is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2004, 10:13 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

I believe a normal illustrator file should work. .ai files.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2004, 10:35 PM   #3
maya4todd
Subscriber
 
maya4todd's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Monica, CA.
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I "seemed" to have imported it. But, now I cannot see it. It shows as "AI9_BLK1" in Outliner but I can't see the shape in the view panel.

I scaled it up to 400+ but still nothing. Is there a specific visibility control I have to set somewhere for AI files to show?

Thanks
maya4todd is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2004, 10:36 PM   #4
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

No, it imports them as curves. Note that only drawn lines from Illustrator will import. Filled colors and such won't.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2004, 11:20 PM   #5
maya4todd
Subscriber
 
maya4todd's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Monica, CA.
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, again it "seems" to have imported the AI file. But, I cannot see it. It shows in the Outliner, but I cannot see it in the view panel. I've scaled it up and yet it shows nowhere.

What's missing?
maya4todd is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2004, 11:34 PM   #6
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

couldn't say. Could be an error with the illustrator file.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2004, 11:39 PM   #7
mrmacca
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Try exporting as an illustrator .ai file and you maye need to save as an older format, perhaps illustrator 8. What version are you running?
mrmacca is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2004, 01:06 AM   #8
maya4todd
Subscriber
 
maya4todd's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Monica, CA.
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Version 9.0
I will try the v8.0 approach, and see what happens.

Thanks
maya4todd is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2004, 01:13 AM   #9
mrmacca
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Location: Texas
Posts: 374
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I think version 9 format is ok, i think 10 had issues and that was with maya 4.5. When you export do you have options to turn off Create PDF Compatible File and Use Compression? I know this option is in Iluustrator CS and both should be turned off. Read this on some other forum somewhere.

Last edited by mrmacca : 01-02-2004 at 05:46 AM.
mrmacca is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2004, 04:18 AM   #10
maya4todd
Subscriber
 
maya4todd's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Monica, CA.
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I just tried importing with v8 of Illustrator and it worked.

Now how do I modify it so I can extrude the surface?

Last edited by maya4todd : 01-02-2004 at 04:24 AM.
maya4todd is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.