SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Modeling / Modeling / Shader invisable?
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 09-02-2004, 09:57 PM   #1
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Shader invisable?

Hi!
Have a problem that has me in a panic.
A model I have been modeling now does not apear in the render, all other parts do but not this part, everything has the default shader on it.
I was playing with "connect Poly shape" mel, but i deleated it after wards (the duplicates it made.
have tried duplicating object, apply a shader to it, trying all the Edit Poly>Normals>....
If I convert>Subdiv, then it shows up but its changed then
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2004, 12:33 AM   #2
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

if we could see a pic of the problem it might help.
have you tryed deleting the history on the object ?
Pony is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 09:56 PM   #3
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ye i did deleat the history and posting a pic is useless because its invisable
If I do a smooth it will also show up, but thats a pain to have to continue to work with it as smoothed.
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2004, 02:21 AM   #4
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

"all the other parts do but notthis part" well I was speeking about a pic of all of it. but thats cool you probably have a point. it might not be very usefull.

you talk about parts though. is it one object with difrent parts? or more than one object ?
Pony is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2004, 11:00 PM   #5
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm doing a boat. Hull,deck,mast etc... the hull is the only part that is doing this.
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2004, 11:18 PM   #6
Clod
Registered User
 
Clod's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ireland
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Try going to the Attribute editor->Render Stats and checking the "primary visibility" box for the hull. CPS unchecks it when you use it on the object.
Clod is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 04:42 AM   #7
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

u know, I'm sure that was one of the first things i checked, however it was not checked now. Rendering is still weird, tried reapliing shader but still no the same.
Render stats are all checked. So I guess cps changed things around, what about the poly faces being screwed up, I tried putting them to normal?
Thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hull.jpg
Views:	52
Size:	9.8 KB
ID:	13352  

Last edited by dragonsfire : 16-02-2004 at 04:46 AM.
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 09:13 PM   #8
Clod
Registered User
 
Clod's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ireland
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Could you point out the specific problem are you experiencing now?
Clod is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 04:34 PM   #9
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The shader is not showing up. As u see in the sample it is like a ghost.
So I figure maybe somthinf changed in the geometry of the polys ?
Thanks!
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 04:45 PM   #10
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

the only thing I can think of off the top of my head is those objects do not have a material applied, or the transparancy is all the way down or something.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 05:23 PM   #11
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried putting a new lambert on it and no change. I put a checker texture on it just to see and come out wierd.
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 05:24 PM   #12
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried putting a jpg up put did not show??

Here is a link;
www.geocities.com/mayavids/stills/shader.jpg

Last edited by dragonsfire : 18-02-2004 at 05:36 PM.
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 09:36 PM   #13
Clod
Registered User
 
Clod's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ireland
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

The link doesn't work.
Clod is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 10:47 PM   #14
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

link works for me. Try copy past into your url or right click save link to disk
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2004, 10:46 AM   #15
Clod
Registered User
 
Clod's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ireland
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

It says the page is "currently unavailable for viewing".
http://help.yahoo.com/help/us/geo/geo-08.html

Last edited by Clod : 19-02-2004 at 10:48 AM.
Clod is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.