SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / SimplyMaya Tutorials / Simply Maya Tutorials / Problems with nonmanifold!!!!
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 08-08-2004, 12:54 AM   #1
Lotus7
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems with nonmanifold!!!!

Well on the dog tutorial i was tryiong some diferent stuff so i tried to model it on poly.. but the prob is i saved the head part after i subdivided it and when i started working again i couldent go back to poly mode.. so i did the subdic to poly with vertex level 0. it did ok until the time i tried to subdiv it again to check how it was after i did the body.. it keeps givin me nonmanifold probs and i cleaned the mesh up with poly>clean up but it keeps creating extra faces that arent connected to anything so then i merge all vetexes and try to subdiv it gives the same error!!!
(after cleaning up sub dib works BUT since it kinda of seperates soem of the faces i get many subdivided faces of the model..)
anyone?
Lotus7 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2004, 03:53 AM   #2
MainlineX
Registered User
 
MainlineX's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Johannesburg
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Lotus, I don't know if you tried this but, when you go to poly>clean up, go into the option box and tick non manifold geometry. That should do the trick.
__________________

-------------------------------------------
MainlineX is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2004, 04:43 AM   #3
Lotus7
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dang lol,.... thats what ive been doing and it still doesnt work
look wat happens is every time after i poly>clean up my mesh (the part ive had subdivided and then converted back to poly) gets seperated (all faces) but i get the normal mesh below and over it a layer with all the faces seperated.
after i merge vertex eerything it goes back to normal but even so it wont subdiv (it says about nonmanifold edges)
plzzzzz helpppp or ill have to start the model all over again!!!

Last edited by Lotus7 : 08-08-2004 at 05:45 AM.
Lotus7 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2004, 05:33 PM   #4
slatamilian
Subscriber
 
slatamilian's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Florida
Posts: 93
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb help

I had a similar problem with a model I was working on and I tried the fix that is explained above and it didn't work either. In my case when I took a closer look, there was an extra edge there that was hard to see but it was there. Not sure if this is your problem or not but I hope it helps you.
__________________
CDV
slatamilian is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.