SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Error -- I believe in smoothing
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 26-05-2005, 02:22 AM   #1
Phopojijo
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Error -- I believe in smoothing (FIXED)

I'll swallow my pride -- I do all of my modelling in Rhino -- and lately it seems that a bunch of my models have bad faces when they show up in Maya. Personally, I think its with the smoothing groups but I'll let you guys look at it.



Not a clue personally, any help?

Yes -- its supposed to be a low-poly remodel of the flood from Halo.

Also may want to note the bad polygon on the leg in the lower left aswell...

Last edited by Phopojijo : 26-05-2005 at 10:05 PM.
Phopojijo is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2005, 04:41 AM   #2
mhcannon
Subscriber
 
mhcannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Waianae, HI
Posts: 1,275
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

have you checked the normals?
__________________

AIM: mhcannonDMC

"If you love your job, you'll never work another day in your life."
mhcannon is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2005, 05:14 AM   #3
Phopojijo
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Normals are correct -- verified by swapping "doublesided" off and looking from the inside out -- all normals are pointed outwards as expected.

It could just be my Maya though -- not the first crazy thing it did -- it also randomly removes all my viewpoint tools and replaces it with zoom window (orbit, pan, etc.)
Phopojijo is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2005, 08:03 AM   #4
mhcannon
Subscriber
 
mhcannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Waianae, HI
Posts: 1,275
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

next trouble shooting step I'd take would be to turn border edges on and check out the wireframe to see if you have edges where you shouldn't...possibly a flip face.
__________________

AIM: mhcannonDMC

"If you love your job, you'll never work another day in your life."
mhcannon is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2005, 07:12 PM   #5
Phopojijo
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nah -- though now that I think of it the same error's been happening to other models -- including some from other people which I use Rhino to convert to OBJ to view in Maya... maybe I should format/reinstall Rhino and Maya -- that might clear it up.

I selected the face and typed in

polySoftEdge -a 180

She's all clear now.

Stupid rhino :b

Last edited by Phopojijo : 26-05-2005 at 10:06 PM.
Phopojijo is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.