Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 15-09-2005, 06:16 PM   #1
kablink
Subscriber
 
kablink's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sweden
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Why no light??

Hii

When i render my scene it doesn't render any light and i can't figure out what's wrong, it has allways worked before! Why is this?

kablink is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2005, 06:27 PM   #2
sspikedudley
Subscriber
 
sspikedudley's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nottingham
Posts: 344
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

make sure on the first tab of your render globals tab you have use defualt light turned on OR just make a light and use that
sspikedudley is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2005, 02:43 AM   #3
danotronXX
Subscriber
 
danotronXX's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: cleveland ohio
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

if u have created a light and your still getting no lights in the rendered view, make sure the light isnt inside some object, make sure its out in teh open space.
danotronXX is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2005, 09:20 AM   #4
Alan
Moderator
 
Alan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: London, UK
Posts: 2,800
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

not strictly true, it doesn't matter if a light is inside an object if it's not casting shadows. Light will still pass through (not always with spotlights but for the rest yes)


A
__________________
Technical Director - Framestore

Currently working on: Your Highness

IMDB
Alan is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2005, 09:46 AM   #5
sspikedudley
Subscriber
 
sspikedudley's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nottingham
Posts: 344
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

from the screen shot it looks like he has a spot light under a plane that is casting shadows so that could be the reason
sspikedudley is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2005, 12:07 PM   #6
kablink
Subscriber
 
kablink's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sweden
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

On the image i'm using volume light but i've tried alla cinds of light!
kablink is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2005, 05:38 PM   #7
sspikedudley
Subscriber
 
sspikedudley's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nottingham
Posts: 344
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes but try moving the light up from beneath the plane because if its casting shadows then the light will not get past the plane
sspikedudley is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
glass se7enhedd Lighting & Rendering 18 10-12-2010 02:27 AM
Open Challenge -Jerry Can Texturing honestdom Battle Arena 77 03-12-2010 01:20 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.