SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 05-06-2006, 12:32 AM   #1
Wishbonekenobi
Subscriber
 
Wishbonekenobi's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: San Francisco
Posts: 227
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sub D Skin

Does anybody know why I can't paint skin weights when I bind a sub D skin to a skeleton. I have no problem doing it with polygon skins but when I go to paint the weights on a binded sud D skin I can view the weights but I can't change them.

If anybody knows please let me know.

Thanks a lot.
Wishbonekenobi is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 08:27 AM   #2
westiemad
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

actually its a refresh bug (in my version of maya), make a cylinder with 4 joints in it and skin that, select joint 1, and flood it (for exmaple) and then select joint 2 and paint a bit with a replace of 1, then toggle back to joint 1, and the weights have changed.

AnDy
__________________
http://www.andy-cadey.co.uk
westiemad is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2006, 10:50 AM   #3
SpaceGoat
Registered User
 
SpaceGoat's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Australia
Posts: 159
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found that if you just paint a bit and then hit undo and then redo real quick then its easier to paint. Does anyone know if they plan to fix this refresh bug coz its rather annoying
SpaceGoat is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 06:09 AM   #4
Torrriate
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Got to repick this thread

I tried both of the suggested solutions but it occurs that it's no refresh bug. It seems like I can't paint the skin weights on my sub D mesh indeed. I tried different subD meshes. It simply doesn't work. I'm using Maya 8.0. Does anybody have a clue? Thanks in advance.
Torrriate is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 08:28 AM   #5
Torrriate
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yes, its a refresh bug!

But to refresh the display I had to deselect the "paint skin weights - tool" and to reselect it again. What a mess! They should fix this! Anyway, thats a third possibility to refresh your display of skin weights.
Torrriate is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.