SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 25-06-2006, 02:12 AM   #1
Blackblade14
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UV importing

I was trying to figure out how to do UV textures and stuff so i dled this guys tutorial

http://www.simplymaya.com/movie_page...html?tut_id=94

and ive figured out how to do most of it until he imports the UV textures into maya then i get completely lost on how he does that and i cant find any options in the UV texture editor how to import htem after i color them and wut not in photoshop cany anyone tell me how to import the UV texture from photoshop to maya 6.5?
Blackblade14 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2006, 05:32 AM   #2
esion
Registered User
 
esion's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There are a few ways to do it...are you updating the PSD file from the UV editor mode? Or did you just save it as a .tga file?

If you just save the file from the UV layot, you can just make a new blinn in the hypershade, next to the color option click on the checker box, and then click on file, find your file and apply it to the color. Then just apply this hypershade color to the model and it should work out just fine.

If you are doing the PSD update, you should be able to go into the UV editor window with your layout and click on the update PSD network button.
esion is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 04:51 AM   #3
E-Trinity
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Perth, Australia
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default UV difficulty

I don't know why, but I haven't been able to put my newly designed texture back onto my modeled wall. It just has a wall mounted picture thing and I can't get it up.

Not sure why. I saved it as a jpeg. I assigned the wall a new blinn and clicked on the checkered square next to the colour, then clicked File and located the jpeg. It did not seem to make any difference, and I'm wondering if the file was saved in the wrong format.

I look forward to any sort of help with regards to this. I'm designing a talk show television set with sofas and particular camera positions for a film course. Managed to do a bit of 3D on the way and I forgot just that little bit in the process of putting a picture on the UV.
E-Trinity is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing Renders to AE Ozgalis Dynamics & Special Effects 1 08-12-2010 08:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.