SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / cant merge vertices
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 06-08-2006, 07:42 AM   #1
viper2416
Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default cant merge vertices

i have to polygon objects and when i try to merge 2 vertices
in the channels box it says it has merged but nothing happens?? please help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	stuffedv.jpg
Views:	88
Size:	24.7 KB
ID:	30088  
viper2416 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2006, 12:05 PM   #2
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Open up the merge vertices option box and increase the distance slider. Make sure you do it in small increments, otherwise you will merge vertices that you do not want to.
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2006, 05:09 PM   #3
Joopson
Registered User
 
Joopson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,313
Thanks: 1
Thanked 33 Times in 33 Posts
Default Re: cant merge vertices

Quote:
Originally posted by viper2416
i have to polygon objects and when i try to merge 2 vertices
in the channels box it says it has merged but nothing happens

did you mispell two like to? if so you need to combine the objects before you merge.
__________________
Environment Artist @ Plastic Piranha
www.joopson.com
Joopson is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2006, 09:12 AM   #4
viper2416
Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes i did mean two :p i combined and this worked for mergin but when i tryed to convert to sub d is didnt work????
viper2416 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2006, 07:36 PM   #5
mac762
Subscriber
 
mac762's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Germany
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Talking See Script Editor for Details

Hiya

SubD's are somehow like a diva. The do refuse to work when the geometry is not the way it should be.

Check the script editor. I bet there is something like "nonmanifold geometry" written in it. Try a Cleanup with the "clear nonmanifold geometry" flag set.

Anyway Maya tells you excatly where the problem is, even if it can't fix it. If you don't find the face or vertex which is causing the trouble, copy the little fellows name from the script editor and paste it in the quick select box on the upper right.

For time saving reasons, it sometimes makes more sense to delete the trouble face and put in a new one instead of trying to fix it.

good luck

---mac---
__________________
..the Force is with me (sometimes)
mac762 is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.