SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / mirror polygons problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 29-10-2006, 09:20 PM   #1
Vurt
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mirror polygons problem

Okay this is driving me crazy. I'm trying to mirror a polygon model. all the edge vertices are lined up (using the component editor) and placed at 0 on the x axis. When i mirror i'm left with a gap down the middle!

I've searched this problem on the forum and found a few threads where peopple have not had the vertices lined up but this is not the problem here it seems... i've also played around with the pivot posiitions but no luck...

any ideas?
Vurt is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2006, 09:33 PM   #2
mr pix.
Subscriber
 
mr pix.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: london
Posts: 519
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

erm i cant think why you still have a gap down the middle.

I assume you have selected all the verts Clicked on the little button as in the image below?

Then using the move tool and holding down x move them all to the middle.


Otherwise i dont know. soz

Im sure someone will come up with a solution though.




I'd do the above, THEN duplicate it. not mirror, then combine, then merge all the middle verts


good luck
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	im.jpg
Views:	53
Size:	22.4 KB
ID:	31294  
__________________
those who succeed are only the failures that never gave up.

http://www.vimeo.com/7080130
mr pix. is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2006, 10:01 PM   #3
richtann
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Its okay i' have solved it... by luck more than anything.... should have spent longer fiddling before posting.

i altered the merge vertices distance settings... seemed to do the job...

tahnks though, i don;t usually use the tool you mentioned, just the component editor, so i've learnt something anyway!

Thanks

Rich
richtann is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.