SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Technical Issues / desperate search for ficx to Live frame load problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 27-08-2007, 12:05 AM   #1
david.cheney
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: California
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default desperate search for fix to Live frame load problem

I am trying to do a Maya 7 track of a short DV clip I shot.
I've de-interlaced and saved as a file.NNN.tif series.
When I do a Maya Live->New Matchmove setup, the series
loads without error and the frame range is set properly. HOWEVER, no image appears on the image plane.
Scrubbing forward, the first image appears at frame
37. This is not a problem with frames per sec, it is a problem with the timeline and the actual frames being WAY out of sync. My clip is 679 frames. Live shows nothing in frames 1-36. The clip appears at timeline marker 37 and runs until timeline 1591. This despite Live telling me it loaded 679 frames. I have to extend the timeline manually to see the last 2/3rd of the clip. When I try to track, the movie window shows frme numbers that make sense, but anything in the UI related the timeline is broken, Entering starting and ending frame numbers gives wrong results... giving actual frame numbers results in tracking the wrong portion of the clip; giving numbers from the timeline complains that no such frames exist. I've tried different clips of different lengths, types, filename formats ... they look good in fcheck. Same results... view starts at timeline 37 (starting count at 1) and is unexplained length. I've tried different framerates, etc in preferences... no effect.

I'm fearing this is a hardware issue... I even reinstalled Maya No luck.

I'm in hell here - What gives???

This on a Dell XPS710 Quad with Win XP SVP2, NVidia GeForce 8800 GTX.

Thanks in advance, Dave:headbang:

Last edited by david.cheney : 27-08-2007 at 12:03 PM.
david.cheney is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.