SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / What the . . . Render help!
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 10-05-2008, 12:06 AM   #1
INOX
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default What the . . . Render help!

Okay, I'm stuck.

I've got 1 file, I'm trying to render it on 3 machines. The only difference I've made is in the Render Globals I've divied up the frame numbers, so CPU 1 is rendering 1-100, CPU 2 is doing 101-200, etc.

Well, CPU 2 is working fine. It's cranking 'em right out.

CPU 1 and 3 are hanging up on the first frame they try to render. It starts, it even creates the file (1k), and then it stayed hung up on 0%. I've let them sit and they just stay there.

I'm at work, so the 3 machines I'm using are identical in performance/setup.

I'm not getting any errors, so I have no idea what's wrong. All three machines render just fine with Maya Software, but 1 and 3 get hung up with MR. What gives?
INOX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 04:27 AM   #2
INOX
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

P.S. I've tried rendering the same frame set as CPU 2 on others, and that's not working. So we know it's not just certain frames that it likes or doesn't like.

I'm now trying to do this on a 4th computer (my own, at home). This time, when I try to batch render, it gives me:

"// Error: Could not create command port : jeff:7835"

My name is Jeff, so I'm not sure what it's trying to access here but it sounds like a permissions thing? Ugh. Help?
INOX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 08:01 AM   #3
AnthonyCg
Registered User
 
AnthonyCg's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Washington D.C
Posts: 620
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

First off, try rebooting your computer. If that doesn't work, you may have a firewall or anti-virus program blocking the port so you wanna straighten that out. You may want to disconnect from the internet and disable your anti-virus stuff while rendering. If that doesn't work rendering from the comand line should do the trick.
__________________
"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man."

George Bernard Shaw - Man and Superman
AnthonyCg is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 09:43 AM   #4
INOX
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I'll look into the firewall/anti-virus stuff.

Is there a way to render from the command line when rendering with Mental Ray? I've been looking for a solution to that all day. Everything I try, I still end up with images rendered with Maya Software renderer.
INOX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 03:40 PM   #5
AnthonyCg
Registered User
 
AnthonyCg's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Washington D.C
Posts: 620
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Batch Rendering Farm: http://www.lamrug.org/presentations/...nder_farm_.htm

As for he command line render go Start->Run and type cmd. Go to your scene directory and then type
render -r mr FILENAMEHERE.mb
-r tells the comp that you're gonna pick a render type and mr is mental ray. Good luck.
__________________
"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore all progress depends on the unreasonable man."

George Bernard Shaw - Man and Superman
AnthonyCg is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 07:09 PM   #6
INOX
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Seriously, thanks so much. That saved me a lot of time. Here goes nuthin!
INOX is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 06:04 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.