SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Ambient Oscillation Rendering!
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 15-03-2009, 08:52 PM   #1
iamcreasy
Registered User
 
iamcreasy's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dhaka, Bangladesh
Posts: 168
Thanks: 6
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default Ambient Oscillation Rendering!

How to improve Ambient Oscillation rendering quality in maya?
iamcreasy is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2009, 10:13 PM   #2
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,381
Thanks: 4
Thanked 298 Times in 288 Posts
Default

its called ambient occlusion not oscillation. perhaps that will help when you search.
otherwise, what do you want to improve?
honestdom is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2009, 02:27 PM   #3
LauriePriest
Moderator
 
LauriePriest's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: London
Posts: 1,001
Thanks: 0
Thanked 59 Times in 51 Posts
Default

Samples determines the quality. The setting is found on the AO shader which is piped into the surface shader you assign to your objects.
__________________
FX supervisor - double negative
LauriePriest is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2009, 03:42 PM   #4
iamcreasy
Registered User
 
iamcreasy's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dhaka, Bangladesh
Posts: 168
Thanks: 6
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
The setting is found on the AO shader which is piped into the surface shader you assign to your objects.
Don't understand.Could u plz clarify?

"Piped" frm where to where.I mean where can i find them?
iamcreasy is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2009, 05:26 PM   #5
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

open up your hypershade and graph your occlusion shader - that will help you find the ambient occlusion node. double click on it to open the attribute editor to find the samples option.

other than that - F1 is your friend....
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2009, 06:19 PM   #6
iamcreasy
Registered User
 
iamcreasy's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dhaka, Bangladesh
Posts: 168
Thanks: 6
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Thank u...It worked.
iamcreasy is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.