SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Your Work / Work In Progress / mausoleum wip
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 31-05-2009, 10:15 PM   #16
ben hobden
Subscriber
 
ben hobden's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chelmsford, Essex, UK
Posts: 1,162
Thanks: 13
Thanked 89 Times in 85 Posts
Default

I'll just post that one, I dont want to detract from your thread. The PLE watermark seems to cover less of the screen but is more pronounced where it is. Your mausoleum is looking cool and creepy
ben hobden is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2009, 10:53 PM   #17
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the picture Ben. Your right it is less obtrusive than mod tool. It wouldnt be a bad thing if i used the maya ple, to work out the rust since i havent used it in quite some time. Though i couild you both apps one to model the other to render.
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 02:38 PM   #18
elephantinc
Level 32 pachyderm
 
elephantinc's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 1,859
Thanks: 12
Thanked 43 Times in 37 Posts
Default

Quote:
Originally posted by WynterNyght
Thanks for the picture Ben. Your right it is less obtrusive than mod tool. It wouldnt be a bad thing if i used the maya ple, to work out the rust since i havent used it in quite some time. Though i couild you both apps one to model the other to render.
usually with PLE's you cant export to a common file format, to prevent people then getting someone else to render the scene for them
Not sure about mod tolls though
I know the maya PLE can open some common file formats but it cant export them
elephantinc is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2009, 11:44 PM   #19
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Alright so heres a pic of me trying to make the fire the lightsource. Not sure if im doing it right but i have 2 point lights one in each bowl
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fire1.jpg
Views:	79
Size:	14.8 KB
ID:	42442  
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 01:14 PM   #20
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,494
Thanks: 16
Thanked 645 Times in 567 Posts
Default

Fire doesn't emit white light
__________________
- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::
Gen is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 03:26 PM   #21
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks gect, yeah i actually changed that after i posted that. Heres what it looks like with a orangish color. Something is still missing though, whether it be more detail on the building, more objects im not sure yet.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fire21.jpg
Views:	67
Size:	112.3 KB
ID:	42448  
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 04:48 PM   #22
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Heres one with raytracing shadows, slow as hell to render due to the fire and smoke.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fireray1.jpg
Views:	61
Size:	70.2 KB
ID:	42449  
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 05:12 PM   #23
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,373
Thanks: 74
Thanked 710 Times in 642 Posts
Default

Looks good (much better rendering than I'd be able to do).

I do think, however, that the smoke looks a bit heavy and dense, both in the quantity/opaqueness, and in the fact that it's not wisping up very far. I guess it depends on what's being burnt...
stwert is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 06:07 PM   #24
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks stwert yeah the reason the smoke isnt going far up is because of the container (which isnt visible). Ill have to make it higher
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 07:21 PM   #25
Mayaniac
As Zbrushiac sounds stupid!
 
Mayaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Derby
Posts: 1,241
Thanks: 23
Thanked 33 Times in 30 Posts
Default

I'm liking some of these latest ones.... it has a nice atmosphere building up.

Nice!
__________________
www.stevenegan-cgi.com

"Your weapons are no match for ours! People of Mars, surrender!"
"Um, this isn't Mars. This is Earth."
"Earth? Earth-with-nuclear-weapons Earth?"
"Yes."
[long pause] "Friend!!"
Mayaniac is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 10:18 PM   #26
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks im still trying to work out there render Mantra, im so use to mental ray. Heres a pic of it rendered with there physical based render. As you can see lots of noise im still messing around with setting, but it takes forever with this rather than the micropolygon render.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	firepy1.jpg
Views:	58
Size:	16.6 KB
ID:	42451  
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2009, 02:28 AM   #27
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Heres a view from the front. I attempted to edit the fire, forgetting that in doing so i would have to resimulate and recook it, then saving the cache of the low and high rez for each fire to disk. Easy just takes a while. Im also thinking of using a different object for the fire to burn, right now its a big spheres in the bowls, they are just not visible on render.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	frontfire1.jpg
Views:	45
Size:	38.1 KB
ID:	42452  
WynterNyght is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2009, 04:05 AM   #28
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,494
Thanks: 16
Thanked 645 Times in 567 Posts
Default

If this had the fog and clouds the first image had it would look so much cooler.
__________________
- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::
Gen is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2009, 02:39 PM   #29
WynterNyght
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Gect, im actually working on the fog, or trying to for some reason the particles arent rendering. Im sure its user retardedness on my part but ill figure it out lol. Though im sure i can get the clouds back in, dome image
WynterNyght is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jay_Outlaws Tales WiP thread Jay Work In Progress 301 23-01-2017 04:23 AM
apache WIP andrew_sorensen Work In Progress 9 23-12-2010 09:22 PM
Thumbnails in WIP & Finished Work Miss_Nova Site News & Announcements 11 09-12-2010 05:22 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.