SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Questions about Smooth Proxy options.
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 02-11-2010, 01:24 AM   #1
3dStudent
Lifetime Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 73
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Questions about Smooth Proxy options.

Hi, I have been doing tutorials here and have been learning lots. If the person making the tutorial stipulates what option boxes to tick I'm fine. (Or if they are running off the custom Default settings)

Specifically with the Smooth/Sub Div Proxy tool, apart from the Division Levels and Continuity I dont really get what they all do (So I havent been touching them if its working) But occasionally the instruction 'Create a Smooth Proxy' has different results than what is shown on the Vid...

I changed to Maya 2010 a few months ago (-sigh- and now 2011 is out) took me ages to find the 'Smooth Proxy' no longer existed.

A brief rundown on when I would and wouldnt change things like Map Borders, Linear or Exponential would be great..

But while this would sate my curiosity I really need help with a small but annoying problem I have with several meshes in two seperate projects. When I create a Sub Div Proxy of these particular meshes, I can't turn the visibility of the rough Mesh Layer off without losing the new smoothed mesh from the screen also. Though I can turn off visibility of the Smooth layer without losing the rough mesh. ATM I'm fiddling with the transparency settings of the stuff I need to see through. I've obviously done something to these meshes not to the tool or any Maya prefs as new Meshes have no issues... I've deleted history and freezed transformations and ungrouped them in the outliner from anything else ... I have put alot of work into these meshes and scared theres something really wrong and continuing to work on them will be wasted.. Any ideas what I have done???

Last edited by 3dStudent : 02-11-2010 at 01:13 PM.
3dStudent is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 02:23 PM   #2
3dStudent
Lifetime Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 73
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Well I dont know what the problem was, but the solution was pretty easy in the end. I lost count long ago of how many times I'd clicked on 'Remove Selected Object' and 'Add Selected Object' but to layers I created on the first day. All it took in the end was to 'Empty Layer' (every layer), delete them, created new layers, re-distributed the objects in the scene to where they have always been and everything behaved....?
3dStudent is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.