SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 20-12-2010, 12:28 AM   #1
usassg1124
Subscriber
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Image Plane

I created a Polygon Plane and added a side image of a car. Pressed the spacebar to open the 4 image view and went to the side image view and pressed 6 and it turned white with no image on it but the perspective image is there. Anyone know how to fix this? Thanks
usassg1124 is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2010, 07:58 PM   #2
Ozgalis
Events Team at Wargaming.net
 
Join Date: Dec 2008
Location: Crystal Lake, Illinois
Posts: 484
Thanks: 8
Thanked 74 Times in 69 Posts
Default

The best way to do image planes or at least imo, is to go into the orthographic view ie side or front. From here go to View (in the ortho view) and go down to Image Plane > Import Image.

Again make sure that if its a side view your in the side view when you import your image, or it wont come in right.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImagePlane.jpg
Views:	158
Size:	74.5 KB
ID:	45373  
Ozgalis is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2010, 09:46 PM   #3
usassg1124
Subscriber
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yeah, I have done it that way numerous times but the tutorial that I am following sets up the image planes as follows:

In the perspective view create a Polygon Plane and rotate it 90degrees up
Open the Hypershade and create a lambert
Attach an image to the lambert and assign it to the plane that I created
Go to the side image plane and press keypad "6" for it to show.

The problem is that the image is present in the perspective view on the plane that I created but in the side view it is just a white plane with no image.
usassg1124 is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2010, 09:57 PM   #4
Jay
Lead Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,276
Thanks: 41
Thanked 428 Times in 384 Posts
Default

Ive had this a couple of times in the past, try down rezzing the image for the side view, I found that was my problem.

Another prob could be the camera clipping, or the camera could just be too near the image so just zoom out a bit

cheers

Jay
Jay is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Original SM Gallery Image - Casio Exilim EX S3 - "Rear" by R3D Miss_Nova Simply Maya Gallery 6 19-03-2015 09:26 AM
Stratocaster - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 2 31-12-2010 09:30 AM
Wood Love - Original SM Gallery Image by R3D Miss_Nova Simply Maya Gallery 1 19-12-2010 04:10 AM
Scene 2 - Original SM Gallery Image by Animadeus Miss_Nova Simply Maya Gallery 2 17-12-2010 11:48 AM
Rhinoman - Original SM Gallery Image by Septopus David Simply Maya Gallery 0 09-12-2010 01:42 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.