SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Your Work / Work In Progress / ambient occlusion problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 05-03-2011, 08:33 PM   #1
jali
Subscriber
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default ambient occlusion problem

Hi Guys,

I'm expriencing a problem, whenever I apply my abbient occlusion map to my character the mesh becomes transparent, I have modelled plenty of game stuff, but this has never happend before, can anyone help?

I have deleted all the history and all the normals are facing the right way, so i'm clueless as to what might be casuing this
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	problem.jpg
Views:	211
Size:	31.9 KB
ID:	46316  
jali is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jali For This Useful Post:
Old 05-03-2011, 09:44 PM   #2
Mayaniac
As Zbrushiac sounds stupid!
 
Mayaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Derby
Posts: 1,241
Thanks: 23
Thanked 33 Times in 30 Posts
Default

Sometimes when you connect a file through the materials "colour" channel, it sometimes also connects the same file through the transparency channel. Try right-hand clicking on "transparency" channel, under "Colour" in the material's properties/attributes, and select "break connection".
__________________
www.stevenegan-cgi.com

"Your weapons are no match for ours! People of Mars, surrender!"
"Um, this isn't Mars. This is Earth."
"Earth? Earth-with-nuclear-weapons Earth?"
"Yes."
[long pause] "Friend!!"
Mayaniac is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Mayaniac For This Useful Post:
jali (05-03-2011)
Old 05-03-2011, 10:07 PM   #3
jali
Subscriber
 
Join Date: Apr 2005
Location: UK
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mayaniac View Post
Sometimes when you connect a file through the materials "colour" channel, it sometimes also connects the same file through the transparency channel. Try right-hand clicking on "transparency" channel, under "Colour" in the material's properties/attributes, and select "break connection".
Thanks man!!!!! I was losing sleep over this problem, I never knew maya would play a new prank like this on me, after all these years of using the software,

once again thanks
jali is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jali For This Useful Post:
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raytracing Problem Lanza Technical Issues 5 23-02-2011 07:28 PM
animating simple bone rotation problem lost lobe Technical Issues 1 18-02-2011 02:04 AM
problem with smooth bind duyquyen Animation 1 17-02-2011 01:34 PM
Fluid effects Smoke/Fog looks bad, aliasing problem? Bugsby Maya Basics & Newbie Lounge 11 08-02-2011 03:11 PM
Camera rendering problem! Aurorap Lighting & Rendering 2 08-01-2011 09:42 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.