SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 05-03-2003, 07:14 PM   #1
strytus
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: east coast
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default rendering objects w/ only shadows

hello everyone. I'm quite new to Maya but I wasn't too sure if i should have asked this in the newbie section. I'm pretty sure this was asked before. I have an object. Lets just say it's a cylinder. I want to be able to just render out the shadows of the cylinder and not the cylinder itself. Would anyone know how to go about doing this??? Remind you, I'm a beginner so if anyone could give me a hand or give me a link to a tutorial with the same situation. And if you say render in passes.. please explain.
Thanks,
Sonny
strytus is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2003, 09:05 PM   #2
Efrens
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Poland
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try to use render passes (in Render Globals => Render Layers/Pass Control => Enable Global Passes) - you can render beauty pass, shadow, specular, diffuse etc.
Hope it helps
Efrens is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2003, 10:15 PM   #3
Nem
Subscriber
 
Nem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Faringdon, UK
Posts: 1,480
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

what about making the object cast shadows but not renderable itself?
__________________
- Simon

My Website: www.Glass-Prison.com
Nem is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2003, 04:17 AM   #4
strytus
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: east coast
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

how would i make the object cast shadows but not renderable itself.. (newbie here)
strytus is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2003, 04:29 AM   #5
strytus
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: east coast
Posts: 84
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok.. sorry for the second reply.. but I think... keyword is think i got the render global passes to work the correct way
strytus is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.