SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Modeling / Modeling / the jaw problem (nurbs)
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 29-04-2003, 05:00 PM   #1
the_postal_dude
Registered User
 
the_postal_dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: noord_holland
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default the jaw problem (nurbs)

hello , i have a problem , i am a noob , and i need some help..



http://www.boomspeed.com/nanren/jaw.jpg

as you can see this is a jaw , it looks very thin , and fragile , it looks breakable , not really realistic and natural..
I wanted to make it look thicker , which technic or way is the best to make it look thicker....

thanks for helping me out..:banana:
__________________
RWS
the_postal_dude is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2003, 05:11 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

when making anything, it will, for the most part, simply be a shell of geometry. For my Toon guy (my avatar) his skin is paper thin as well, but by adjusting the surface and creating the lip which turn into the mouth, it simulates having thickness... hope that makes sense.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2003, 04:42 PM   #3
the_postal_dude
Registered User
 
the_postal_dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: noord_holland
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am a really dumb person , i do not understand , please explain it again ... sorry for the trouble..
__________________
RWS
the_postal_dude is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2003, 07:35 PM   #4
M
Subscriber
 
M's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: BC, Canada
Posts: 2,250
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 27 Posts
Default

Hes saying, if you model a box.. its going to be hollow, as there are 6 polygons. Lets just say you put another box above that... it technically now has thickness. So if you modelled a cylinder and chopped off the top, it would look quite thin.. if you extruded inwards and made a barrel.. you would have thickness to your object . So if you took your geometry there, and duplicated it. and then scaled it bigger or smaller, you could then join the edges and have a (thick) jaw .. hope that makes sence. BTW, do you have an alienware computer... or if not, which skin are you using for windows? Thanks . If you still dont understand.. then let me know and i will make you some images to explain ok?
__________________
"I should call you sugar maple tree cause i'd totally tap that" haha

email - mattwettstein@gmail.com
M is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2003, 08:50 PM   #5
the_postal_dude
Registered User
 
the_postal_dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: noord_holland
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ooh Now i understand , yeah !! hooah!

Thanx for spending time on me , i now go to work this out , you will soon see the result.

Yes I have a alienware computer , i downloaded that skin to suit my pc , it looks more suitebale instead of the standard XP teletubby landscape desktop....
__________________
RWS
the_postal_dude is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2003, 08:05 AM   #6
M
Subscriber
 
M's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: BC, Canada
Posts: 2,250
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 27 Posts
Default

Hehehh, i agree postal . Just i dont have an alienware skin.. i have more of just a technical dark theme.. similar to yours.. i prefered yours though. Anyways, hows the alienware machine workin out for ya?
__________________
"I should call you sugar maple tree cause i'd totally tap that" haha

email - mattwettstein@gmail.com
M is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2003, 12:28 AM   #7
the_postal_dude
Registered User
 
the_postal_dude's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: noord_holland
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi again M , i really hate the teletubby landscape desktop from bill , its annoying it gives me a immature feeling..
The alienmachine? haven't seen any problems with the framerates , thank god ..
But the sad thing is , i think i can't play doom 3 , cuz my 9000 ati radeon card isn't powerfull enough to produce 30 f/s.

ok i go back to work now , see you :banana:
__________________
RWS
the_postal_dude is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.