SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lighting & Rendering, Dynamics & Effects, Texturing / Lighting & Rendering / From the command shell use the flags -tw and -th. The valid value range is between 16
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 28-05-2003, 12:17 PM   #1
filou
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default From the command shell use the flags -tw and -th. The valid value range is between 16

From the command shell use the flags -tw and -th. The valid value range is between 16 and 256 ??
Is that a good way to divide my image by 4/8?
Need more explanationd please
Can anyone help??
TXS
filou is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2003, 12:45 PM   #2
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

what exactly are you talking about?
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2003, 12:47 PM   #3
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

The -tw and -th render flags does not divide the final rendered image. It will only affect how big "tiles" the renderer will render at a time during the rendering process. Smaller tile sizes allows larger textures to fit in the RAM. Normally you don't have to touch these...
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2003, 12:55 PM   #4
filou
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ?

tx 1000 (start point (left corner) of the tile)
ty 1000 (start point (left upper corner) of the tile)

Now you got the left upper corner-point where the tile should start, normally left upper corner is tw 0, th 0


Next thing is to define, how big the tile is (to the right and down-wards)

tw 1000 (=tile width)
th 1000 (=tile height)



so the command for the first quarter is:
render -tx 0 -ty 0 -tw 2000 -th 2000 mySceneName.mb

2nd Q
render -tx 0 -ty 2000 -tw 2000 -th 2000 mySceneName.mb

3nd Q
render -tx 2000 -ty 0 -tw 2000 -th 2000 mySceneName.mb

4nd Q
render -tx 2000 -ty 2000 -tw 2000 -th 2000 mySceneName.mb

Is that not a way do divide my images to get a higher resol for each Q . I don,t understand how maya could render the Q's separatly
Do yu understand wht i mean??
filou is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2003, 11:39 AM   #5
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I think you're (or me ) mixing regions and tiles. I think you're talking about regions. From the help:

xLeft -xl <int> set X sub-region left pixel boundary of the final image

xRight -xr <int> set X sub-region right pixel boundary of the final image

yLow -yl <int> set Y sub-region low pixel boundary of the final image

yHigh -yh <int> set Y sub-region high pixel boundary of the final image
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2003, 11:45 PM   #6
filou
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So if my final resolution is 6000x6000, and with 4 Squares, then:
In command prompt, not in script editor; after closing Maya;



Render -x 6000 -y 6000 -xl 0 -xr 2999 -yl 0 -yh 2999 -im lower_left myfile.mb
Render -x 6000 -y 6000 -xl 0 -xr 2999 -yl 3000 -yh 5999 -im upper_left myfile.mb
Render -x 6000 -y 6000 -xl 3000 -xr 5999 -yl 0 -yh 2999 -im lower_right myfile.mb
Render -x 6000 -y 6000 -xl 3000 -xr 5999 -yl 3000 -yh 5999 -im upper_right myfile.mb





"Render -x 6000 -y 6000 -xl 0 -xr 2999 -yl 0 -yh 2999 -im lower_left" C:\ "Documents and Settings" \ "filou" \ "trial" \ "balls.mb"

"Render -x 6000 -y 6000 -xr 2999 -xl 2999 -yh 2999 -yl 0 -im lower_left"'
n'est pas reconnu en tant que commande interne
ou externe, un programme exécutable ou un fichier de commandes.

Which means:


"Render -x 6000 -y 6000 -xr 2999 -xl 2999 -yh 2999 -yl 0 -im lower_left"'
is not recognize as an intern or extern command or(?) an executive programm.....

Please help





Last edited by filou : 01-06-2003 at 06:24 PM.
filou is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2003, 08:22 PM   #7
filou
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default



Got it ,at the end with c:\tmp

Quotes " and spaces for first part of the command and then:



C:\temp\myfile.mb !!!

But , how would you name 6 or 8 different squares??

Last edited by filou : 01-06-2003 at 09:50 PM.
filou is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.