SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / aargh... cv extrude...
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 25-06-2003, 02:07 AM   #1
jstarr976
Registered User
 
jstarr976's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tampa, Fl.
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question aargh... cv extrude...

This is rediculous I know but Ive been fighting with Maya for about 2 hours trying to make a ribbon that has a little thickness to it, kindof like a belt I guess. I have a specific shape (CV curve) that I want to extrude along a path... I know how its supposed to be done and I can get it to work just fine and it looks cool just how I want it... But why oh why does the end result not have any surface??? What am I doing wrong? In other words, the curve extrudes correctly along the path and the wireframe looks complete but it a) will not render and b) does not show up in shaded perspective view other than as a wireframe... please help me, Im an idiot.
jstarr976 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 02:36 AM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

that's strange. You can see the wireframe but not the shaded model? Can't say I've run into that before.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 07:42 PM   #3
jstarr976
Registered User
 
jstarr976's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tampa, Fl.
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default pic added

Check it out... This is all I get... I cant figure it out. Ive tired so many things.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	problem.gif
Views:	57
Size:	11.7 KB
ID:	8303  
__________________
Fall down seven times, get up eight...
jstarr976 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 07:52 PM   #4
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

are you sure your lambert1 is not fully transparent?
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 08:00 PM   #5
Dann
Registered User
 
Dann's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Try posting the actiual file in *.ma format so we can take a look.
Dann is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 08:07 PM   #6
jstarr976
Registered User
 
jstarr976's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tampa, Fl.
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmmm... I just reset Maya and when I rebooted it I did not load the scene that i was having problems with... When I tried it, it works now. Also, in the other scene (pictured) I was trying to make other objects, not just lofts or extrudes and they were acting the same way, I must have accidentally changed a setting somewhere... What would make ALL new objects act the same way? Id there a generic setting somewhere that controls this? Im going to experiment.
__________________
Fall down seven times, get up eight...
jstarr976 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 08:08 PM   #7
jstarr976
Registered User
 
jstarr976's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tampa, Fl.
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Above post in english: the problem only exists in the one scene file that I originally had the problem with.
__________________
Fall down seven times, get up eight...
jstarr976 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 08:15 PM   #8
jstarr976
Registered User
 
jstarr976's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tampa, Fl.
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have no idea whats going on but I just reopened the original scene that was giving me problems and the problem is gone... I can see the objects now... Its bizarre because this problem started last night and after turning the computer off and on again and reloading the scene it was still giving me problems. Now it just seems to have started working... ?!? WTF?
__________________
Fall down seven times, get up eight...
jstarr976 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 09:18 PM   #9
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I believe that there is a selection mask that will allow an object to only be shown in wire, shaded, x-ray, etc.

There is a key command for it that you MIGHT have accidentaly typed, or clicked a menu in the vewport shading menu possibly.

Also, the reason why it is not happening anymore, and what leads me to believe that my theory is in some small way true, is you can set your prefs to save viewport settings on a per-file basis, and when you re-load another separate file, the viewport settings are set back to default, or set to NOT save viewport changes at all.

Just a few ideas
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2003, 05:48 AM   #10
jstarr976
Registered User
 
jstarr976's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Tampa, Fl.
Posts: 54
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well everything seems to be working ok now. When it comes down to it youre probably right that I might have accidentally typed something. Thanks for taking the time to help.
__________________
Fall down seven times, get up eight...
jstarr976 is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extrude Manipulator does not appear Celebrus Technical Issues 11 15-10-2013 08:37 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.