SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Merge edges problem. I just don't get it.
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 25-07-2003, 11:14 PM   #1
Crowlore
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Merge edges problem. I just don't get it.

I am very new to Maya, and after doing alot of tutorials, I'm trying to make my own model. I made a leg using poly/subdiv, then duplicated it, made a lower torso region, convert them to polygons, combinded the 3 pollygons, delet hitory, and then merged the edges. And I come up with this....
Why don't the legs go smoothly into the torso? There is no crease there, and i've spend hours adjusting the vertexes along that line to try to make it go away, but it won't. I also tried merging the edges with first, middle and second options, but i thought middle would give me a clean edge there, but it still looks like 3 seperate objects. Can someone please tell me what i did wrong?? Any suggestions would be greatly appreciated.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cololr.jpg
Views:	44
Size:	7.6 KB
ID:	9350  
Crowlore is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2003, 02:42 AM   #2
Blinn
Registered User
 
Blinn's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nova Scotia
Posts: 290
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try softening the edges.

Edit Polygons > Normals > Soften/Harden edges..

its something like that, maya is not open now, so it may not be exact.
__________________
________

- Jacob
Blinn is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2003, 06:20 AM   #3
Crowlore
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you!
Crowlore is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.