SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Members Lounge / measuring for 3d
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 08-12-2003, 04:28 PM   #1
learner
Subscriber
 
learner's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default measuring for 3d

hi guys,
i havent been on here for a while hows it going..?

anyway my question is does anyone know a good tutorial or even
the know how..! on how to measure a room to get the exact result in 3d(maya)

i have looked and looked on the web but no luck. .mabe im typing
it incorrectly..?

thanx in advance

learner
learner is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2003, 04:30 PM   #2
twisteddragon33
Registered User
 
twisteddragon33's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New York, USA
Posts: 1,945
Thanks: 0
Thanked 45 Times in 45 Posts
Default

I thought there was a measurement tool?

Look on the thread a polygonal riddle or something along those lines. Its on this front page. I think it mentions the tool in there.


*EDIT*

Create>Measure Tools>Distance Tool
__________________
________________________
AIM: SublimeDragon33
Catch me if i'm on. Always up for a chat.
e-mail: sublimedragon33@gmail.com
twisteddragon33 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2003, 06:46 PM   #3
dave_baer
Moderator
 
dave_baer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Plantation, Florida
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default

There is a measuerment tool. Also. you can set the grid to measuer in feet. But if you want to keep the grid as is, then basicaly figure 1 grid square = 1 foot.

But yeah, there's a measuerment tool you can use to set your measurements more exact.
__________________
Dave Baer
Professor of Digital Arts
Digital Media Arts College
Boca Raton, Florida
dbaer@dmac.edu
dave_baer is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2003, 07:36 PM   #4
dannyngan
Registered User
 
dannyngan's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Maya's default unit scale is 1 unit = 1 cm. You can change the unit settings in the preferences to suit your needs.
__________________
Danny Ngan
Animator | Amaze Entertainment
my website | my blog | my job
dannyngan is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.